Blog

Nyt Ringenes Herre MMORPG på vej

I 2007 blev spillet Lord of the Rings Online udgivet, som en konkurrent til tidens store MMORPGs såsom World of Warcraft, Guild Wars, Runescape og mange andre. Siden dengang er mange MMORPGs kommet og gået, dog har World of Warcraft formodet at bibeholde en moderat relevans gennem årerne. Nu er der et helt nyt MMORPG-spil på vej, som igen er sat i Ringenes Herre-universet. Det har dog ingen sammenkobling med det originale Lord of the Rings Online.  

Fornyelig har Amazon Game Studios annonceret, at de er i færd med at udvikle et spritnyt MMORPG, som er sat i Ringenes Herre-universet. På nuværende tidspunkt vides der ikke meget om projektet, men vi ved, at spillet er sat i en tid, som er lang tid før begivenhederne i Ringens Herre trilogien. Spillet er altså før, at Frodo arver ringen af Bilbo og drager til Dommedagsbjerget for at ødelægge den, og dens fortryllende bånd.

Spillet bliver udviklet i et koalitionsprojekt mellem Amazon Game Studios og Athlon Games. Athlon havde allerede hintet til projekt sidste forår, hvor de bl.a. fortalte at spillet vil udforske lande, folk og skabninger som aldrig før er blevet set af fans af J.R.R Tolkiens univers.

Både Amazon Game Studios og Athlon Games har tidligere erfaring med MMORPG-spil. Amazon Game Studios har fornyelig været i færd med at producere spillet New World, som er et MMORPG, der er sat i koloniseringstiden. Athlon Games har gennem mange år arbejdet på spillet Warframe, som har haft moderat succes gennem tiden.

De har desuden annonceret at spillet bliver free to play, og det er egentlig ikke overraskende. Mange nyere spil har valgt at benytte sig af gratismodellen, og den eneste problematik med dette er som regel, at det åbner mulighed for mikrotransaktioner, hvilket kan have katastrofale konsekvenser for spillets levetid, hvis det ikke bliver behandlet med omhu.

Spil i MMORPGs-genren havde enorm succes for et årti siden, og det lader til, at der er kommet fornyet interesse. For et par år siden annoncerede Amazon desuden at de var i færd med at producerer en TV-serie, som er sat i J.R.R Tolkiens univers, og det er derfor ganske oplagt, at der bliver produceret et spil, som kan fange interesse for universet. Det skal dog nævnes, at Tv-serien og spillet ikke har nogen umiddelbare sammenkobling. Vi glæder os til at følge med i projektets udvikling, da man aldrig kan få nok Tolkien i ens liv.