Blog

Luk computeren og få styr på terrassen

Det er fedt at sidde og nørde med software, spil og andet. Men, det er mindst lige så fedt at få ordnet terrassen udenfor, så eftermiddagene og aftenerne med sol kan nydes i fulde drag - for du er trods alt også nødt til at komme lidt udenfor, selvom det måske higer lidt mere i dig at sidde ved computeren. 

Selvom det måske kan være svært at se lige nu, hvor du måske har fået et nyt computerspil, eller der er kommet nyt hardware til din computer, er det vigtigt at få ordnet terrassen, da den giver mulighed for et rart udeliv, når du har brug for en pause fra skærmen. 

Få lagt nogle terrassefliser 

Det er ikke lige så spændende som computeren, men det er et nødvendigt onde for at få en rigtig fin og flot terrasse, som du kan nyde hele sommeren. Når først jorden er jævnet, og du har fået lagt nogle lag af sand og grus ud, er det igen årsag at gå i gang med at lægge terrassefliser. Du skal naturligvis se, om ikke du kan lægge det så lige og jævnt som overhovedet muligt, så fliserne over tid ikke bliver skæve. 

Når fliserne er lagt ud, skal du huske at feje sand mellem fliserne, så de stabiliserer sig. Det kan tage alt lige fra 3-7 dage at få lagt terrassefliserne alt efter, hvor godt vejret er, hvor stor terrassen skal være, og hvor god du er til at lægge fliserne. Bagefter kan du belønne dig selv med et par timer foran skærmen igen. 

Det er godt at komme ud og sidde 

Når alt kommer til alt, er det langt det bedste for dig og din krop, at du engang imellem også giver dig tid til at komme ud på en terrasse at sidde. Kroppen har brug for D-vitamin, og naturligt lys er også vigtigt for din døgnrytme. Ved at komme ud og lægge fliser, indrette terrassen eller ved at gå rundt i haven, får du også bevæget dig og undgår dermed, at du får ondt i skuldre, ryg og nakken. 

Faktisk vil du måske endda også opleve, at du bliver meget mere motiveret til at sidde og nørde med software, hardware eller computerspil, fordi du giver hjernen en tiltrængt pause fra det med nye input. 

Betragt terrassearbejdet som et computerspil 

Har du virkelig svært ved at motivere dig selv til at komme ud fra mørket og i gang med terrassen, kan det måske hjælpe, at du betragter hele projektet som et computerspil - måske endda som minecraft. Det kan gøre slidsomt og kedeligt arbejde med at lægge fliser ud til en lidt sjovere og bedre fornøjelse for dig - og det gør det måske også lidt nemmere at stræbe efter et flot og godt resultat. 

Der er i hvert fald ingen tvivl om, at en terrasse kun kan gavne dig i det lange løb - så få gerne lukket ned og kom i gang med at lave den flotteste terrasse i hele nabolaget.