Blog

Ligheden mellem privatøkonomi og computerspil

Ligheden mellem privatøkonomi og computerspil

Du tænker måske ”Hvad har privatøkonomi og computerspil til fælles?”. Svaret giver egentlig god mening. Gruppearbejde! Det var måske ikke det første, der dukkede op i dit hoved. Om ikke andet er mange computerspil afhængige af et godt samarbejde mellem holdkammeraterne, for at du kan gennemføre en bane, en mission eller hele spillet. Det samme gælder din privatøkonomi med hensyn til de forskellige komponenter, der udgør en afbalanceret og velfungerende økonomi.

Din privatøkonomis forskellige dele

Løn eller anden indkomst. Flertallet bruger deres lønkonto som den primære forbrugskonto til betaling af faste månedlige udgifter. Det drejer sig om omkostninger som husleje, el- og vandregninger, abonnementsgebyrer, forsikring osv. Mange vælger også at inddele deres faste konto i forskellige undergrupper såsom en madkonto og måske endda en konto til shopping, sjove aktiviteter og lignende. Typisk har du en fast månedlig overførsel, eller du overfører penge fra selve lønkontoen i henhold til vrikkerum i dit budget.

Budget. At lave et budget er en meget effektiv måde at få et godt overblik på og ikke risikere, at dit forbrug overstiger den kapital, du har på dine konti. En god start, når du skal sætte et budget, er, at du tager udgangspunkt i din indkomst og dine faste månedlige udgifter og omkostninger. Hvor meget har du tilbage, efter de faste beløb er betalt?

Opsparing. "Lidt er bedre end ingenting". Det motto er yderst relevant, når vi taler om besparelser i din privatøkonomi. Du kan spare op på flere forskellige måder, og den klassiske opsparingskonto har gennem årene fået følgeskab af alt fra opsparing i aktier og fonde til investering i fast ejendom og virksomheder. Mulighederne er mange, og du kan vælge den mulighed, der passer bedst til dig. Uanset hvad kan det være en fordel at have en opsparingskonto. En opsparingskonto kan fungere som en slags buffer til uforudsigelige udgifter eller situationer, hvor du har brug for lidt ekstra kapital.

Online finansiering

Online finansiering. Denne post er ikke en fast del af privatøkonomien som sådan. Den kan mere ses som den holdspiller, der holder sig i baggrunden, indtil du virkelig har brug for en hjælpende hånd. Der kan være tider med uforudsigelige udgifter fra både højre og venstre, ændringer i dit privatliv eller arbejdsliv eller noget helt tredje, der får din privatøkonomi til at afvige fra normalt. Det første skridt er selvfølgelig, at du indkalder hele dit team, og at du i første omgang vender dig mod din buffer og opsparing. Kan du ændre noget i dit budget for at få enderne til at mødes?

Skære ned eller omprioritere dit forbrug? Fra tid til anden kan online finansiering dog svare til den femte holdspiller i League of Legends. Den, der slutter sig til dig og de tre andre elementer i din økonomi for dermed at lykkedes med at ødelægge modstanderholdets base.

Ansøg om et online lån. Når det kommer til online lån, er det altid dig, der vælger, hvad et potentielt lån skal finansiere. Uanset om det er køb af en ny computer reparation af bilen eller betaling af en tandlægeregning. Men det er vigtigt, at du nøje overvejer din beslutning og ikke bare ansøger om det første lån, du finder. Sammenlign altid långiverne og deres tilbud for at finde det bedste personlige lån for dig. Det kan du for eksempel gøre ved hjælp af Moneezy, der er en dansk lånesammenligningsplatform.

Holdindsats. Kort sagt handler det om en holdindsats, hvor alle parter opfylder deres funktion - både i gaming og for at opnå en balanceret privatøkonomi.