Blog

Lav den perfekte præsentation i PowerPoint

Står du og skal lave en præsentation i PowerPoint og har svært ved at fange publikums opmærksomhed? Bare rolig hjælpen er på vej. Der er nemlig flere ting, som du kan gøre for at forhindre dette, og du kan f.eks. vælge at starte med at kigge på din PowerPoint.
Der er flere virkemidler, som du skal tænke over, før du holder dit oplæg på f.eks. en konference i København, på studiet, til et foredrag eller et helt fjerde sted. Kunsten er at formidle et budskab på den helt rigtige måde, så du fanger din modtagers opmærksomhed. Det er nemt at lave en præsentation i PowerPoint, og vi har samlet de bedste råd til, hvordan du skaber den bedste præsentation.

 

Skru ned for teksten og op for billederne

Mange har en tendens til at sætte alt for meget tekst ind på hvert slide i PowerPoint, og det er en af de større fejl, som man kan begå. For meget tekst kan medføre, at du taber dit publikum, da man hurtigt kan drukne i det. Sørg hellere for at gemme den lange tekst til dit manuskript, fordi funktionen i PowerPoints er, at det kun er de vigtigste noter, som skal fremgå. Disse noter skal understøtte det, som du siger i dit manuskript.
Faren ved at indsætte for meget tekst er, at man har en tendens til at læse op fra skærmen, hvilket bliver en dårlig præsentation.
Billeder er gode til at fange publikums interesse, da man altid kan forholde sig til visualiseringer, og de skal selvfølgelig give mening i forhold til det, som du fortæller om.
Sørg hele tiden for, at teksten og billederne er i balance og i harmoni med det, som du siger.

 

Nem og overskuelig opbygning

Et af de vigtigste elementer i din PowerPoint præsentation er, at opbygningen skal være nem og overskuelig. Jo enklere det er, desto større chance er der for, at dit publikum fokuserer på selve budskabet.
Temaet i din PowerPoint skal være gennemgående, så der ikke visuelt bliver skabt uoverensstemmelser, da det let kan forstyrre. Skrifttypen skal også være ens, og det samme gælder valget af farven på skriften.
Et godt virkemiddel er, at du i starten præsenterer en disposition over, hvad du vil komme ind på. Det plejer at fungere ret godt, så din modtager hele tiden bevarer overblikket. Dernæst er det en god ide med en indledning, hvor du kort fortæller, hvad du vil snakke om. Herefter skal du præsentere selve handlingen, hvor du går mere i dybden. Til sidst kan du komme med et svar, eller hvordan du sætter det i perspektiv alt efter, hvad du skal præsentere.

Alle kan lave en præsentation i PowerPoint, men vi håber at du med disse tricks kan lave en PowerPoint, der vil fastholde dit publikums interesse hele vejen.