Blog

Kan du printe fremtidens teknologi?

Du kender sikkert de store modelbyer du ser i film, hvor en stor byggematador planlægger at rive et boligkvarter ned for at bygge sig et kæmpe hotel. Nu kan du selv bygge din egen lille modelby eller lige hvad du har lyst til i 3D. Udviklingen inden for printere har været ekstrem i løbet af 10’erne. Det næste bliver vel at man kan printe i 4D, men lugt eller smag. Det er faktisk allerede muligt at sende en reservedel eller andet op til en 3D printer i rummet. Allerede i 2014 printede man det første 3D print i rummet. Siden er der blevet printet en del 3D prints og der vil givetvis blive printet mange flere.

Det er ret smart at kunne downloade og printe det man lige har brug for. Det er dog rimelig dyrt endnu, men om få år vil alle have råd til en 3Dprinter og så er det ikke længere træerne vi skal bekymre os om der er nok af, men nærmere om plastic industrien kan følge med til at levere det materiale som 3D print bliver printet i.

Er du ingeniør eller datamatiker har du sikkert stødt på 3D printet før. Men har du også fundet den A-kasse du skal meldes ind i? Godt nok er der ikke mange arbejdsløse ingeniører og programmører, da der er stor efterspørgsel på dem, men efterhånden som robotterne overtager mere og mere af arbejdet vi mennesker udfører, desto mere vigtigt bliver det enten at blive videreuddannet eller finde en sikkerhed for at have et levegrundlag, hvis du skulle blive fyret. Dette grundlag findes blandt andet i A-kasserne, som du betaler ind til løbende. Du kan finde en fin oversigt over alle de A-kasser vi har i Danmark, så du kan finde den branchespecifikke A-kasse du skal meldes ind i.

Udover hjernegymnastik, som de fleste ingeniører og computergenier befinder sig rigtig godt med, så er det også vigtigt at holde sin krop i form. Kroppen har også brug for at bevæge sig lidt mere end dreje på kontorstolen, lave hammerslag på musen og lade fingrene danse på tastaturet. Du kan desværre ikke bare downloade en ny kampsport som i Matrix. Så tag ned i fitness centret og start romaskinen op, så du får sat din krop i bevægelse så alle dine celler får noget gymnastik. Din fysiske tilstand har også stor indvirkning på din mentale tilstand, så hvis du skal give din krop lidt ekstra energi til at klare strabadserne kan du indtage noget proteinpulver.

Protein er netop også noget af det som astronauter, der befinder sig meget i vægtløshed indtager. Det er som oftest frysetørret mad da der ikke er plads til eller mulighed for at opbevare frisk mad på rumskibet i så store mængder, som de har brug for på den lange rejse. Når der bliver mulighed for at downloade 3D mad eller lave 3D mad ud af proteinpulver, som de kan tage med på rejsen, så er vi ved at være klar til at flytte til nye planeter i verdensrummet.

Sæt dig til rette i romaskinen, som en anden astronaut med en protein shake ved din side og overvej hvilken A-kasse en astronaut ville vælge. Der er nok ikke så mange astronauter der er arbejdsløse så det kan betale sig at oprette en A-kasse specifikt for dem.