Blog

Intet website uden et domænenavn

Skal du have dit website online, kræver det først, at du finder et passende domænenavn. Desværre er alle de gode sikkert allerede taget. Men er du lidt opfindsom, kan du tit finde noget, der passer til. Det kan du få hjælp til på internettet, hvor du samtidig kan finde det billigste webhotel til dit nye website.

Skal du have et nyt website, kræver det, at du finder et domænenavn til det. Det er det navn, folk skriver i adressefeltet på deres browserprogram, når de vil ind på hjemmesiden.

 

Krav til et godt domænenavn

Skal du finde det bedste domænenavn til dit nye website, kræver det som minimum at domænenavnet:


1:er ledigt,
2:ikke krænker andres rettigheder,
3:er beskrivende for websitets indhold og
4:er nemt at huske.

Hvorvidt domænenavnet krænker andres rettigheder, kan du tjekke ved at skrive domænenavnet uden punktum og efternavn på cvr.dk, samt søge efter navnet på nettet. Derved finder du ud af, om der er et dansk firma, der bruger det, men som ikke har registreret det som domænenavn eller som bruger det som navn på deres produkter eller tjenester.

Er domænet ledigt?

Gør det ikke det, er det næste der kan forhindre dig i at bruge domænenavnet til dit nye website, at der er en anden, der har registreret det. Det kan de godt have, selv om domænet ikke dukker op i søgeresultaterne.

Derfor bør du undersøge om domænet er ledigt på f.eks. en side som domæneguide.dk. Her kan du tjekke tilgængeligheden af alle domænenavne i hele verden. Bare skriv navnet og så punktum det efternavn, det skal have. F.eks. .dk, .com eller et af de mange andre efternavne, domæner kan have i dag.

Så får du at vide om domænet er ledigt.

Find det billigste webhotel

Samtidig får du vist en liste over de webhoteller, hvor det er billigst at oprette den type domæne, du har søgt på. For oftest er der lidt forskel på priserne fra det ene webhotel til det andet. Det gælder både prisen på oprettelse af domænet og hvor meget det koster, at have websitet liggende.

Så med Domæneguiden.dk får du både fundet ud af om domænet er ledigt og hvor det er billigst at have liggende på nettet.