Blog

Hvordan du kan indarbejde brombær i din kost

Sponsoreret indhold:

Der er mange måder at indarbejde brombær i din kost på. Du kan tilføje dem til dine cornflakes eller havregryn om morgenen, putte dem i en smoothie som en sund snack eller bruge dem som topping på din yoghurt eller is. Du kan også bage med brombær og tilføje dem til muffins, tærter eller cobblers. Vær kreativ, og nyd de mange fordele ved brombær.

De ernæringsmæssige fordele ved brombær

gør dem til et godt supplement til enhver kost. De er en fremragende kilde til kostfibre, som kan hjælpe med fordøjelsessystemet og vægtstyring. Brombær er også en god kilde til C- og K-vitamin, mangan og andre vigtige antioxidanter. En kop brombær indeholder kun 62 kalorier og er fedtfri, hvilket gør dem til et sundt valg til snacks eller desserter.

Når du indarbejder brombær i din kost, er det vigtigt at huske, at det er en letfordærvelig frugt. Det betyder, at de skal spises relativt hurtigt efter at være plukket eller købt. Brombær kan opbevares i køleskabet i op til fire dage eller i fryseren i op til otte måneder. Sørg også for at vaske dem, inden du spiser dem. Nyd dine brombær friske

Sådan vælger du friske brombær

Når du vælger brombær, skal du kigge efter bær, der er dybe i farven og har en skinnende glans. Undgå bær, der er svampede, bløde eller har hvide eller grønne pletter. Når du får dem hjem, skal du opbevare dem i køleskabet. Hvis du har planer om at spise dem inden for en dag eller to, kan du lade dem stå på køkkenbordet.

Sådan bruger du frosne brombær

Frosne brombær kan bruges i stedet for friske i de fleste opskrifter. Du skal blot tø dem op natten over i køleskabet eller i et par timer på køkkenbordet, før du bruger dem. Du kan også bruge frosne brombær i smoothies eller til at lave sirup eller syltetøj. Husk bare, at de vil gøre din mad lilla!

Opskrifter på brombær

Hvis du er på udkig efter måder at inkorporere brombær i din kost, så er her et par opskrifter, der kan hjælpe dig i gang:

Havregryn med brombær: Tilføj 1/2 kop brombær til dine havregryn eller kornprodukter om morgenen.

Brombær-smoothie: Blend 1 kop brombær med 1/2 kop juice eller mælk og is til en forfriskende smoothie.

Brombær yoghurt: Top din yoghurt med 1/2 kop friske eller frosne brombær.

Brombærcobbler: Bland 1 kop brombær med 1/4 kop sukker og top med kiksedej. Bages ved 375 grader Fahrenheit i 30 minutter.