Blog

Hvordan beskytter du dine virksomhedsdata bedst?

Mange danske virksomheder er dagligt udsat for hackerangreb, og trusselniveauet for at blive ramt af et angreb er højere end nogensinde, uanset om man er en stor eller en lille virksomhed.

En undersøgelse foretaget af dr.dk belyser, at mindre virksomheder har en ligeså stor risiko, som større virksomheder, for at blive udsat for et hackerangreb. De mindre virksomheder har en tilbøjelighed til at tro, at de ikke er interessante for hackere, men det er de, for mindre virksomheder har også en bankkonto, som man kan forsøge at trække penge ud af. Foruden penge på bankkontoen, så har man typisk også nogle følsomme data omkring sine kunder, som man kan sælge på nettet efterfølgende.

6 ud af 10 danske virksomheder er blevet hacket det seneste år.

Risikoen for at blive udsat for et potentielt hackerangreb fylder mere og mere i danske virksomheders bevidsthed, og 6 ud af 10 adspurgte virksomheder har det seneste år oplevet af blive udsat for et hackerangreb.

Den stigende bekymring både globalt og i Danmark hænger tæt sammen med den større bevågenhed, som cybercrime har fået. Bevågenheden skyldes, at hackernes tiltag er blevet mere ekstreme, men også at hændelserne har stadigt større konsekvenser for de virksomheder, som der bliver udsat for et hackerangreb. Angrebsformerne udvikler sig hele tiden, og med ganske få midler kan angrebene forårsage stor skade, så det er svært for virksomhederne at følge med.

I den senere tid er det særligt såkaldte ransomware, som der har ramt de danske virksomheder. Ransomware er en type virus, der oftest kommer ind i virksomheders it-systemer via vedhæftede filer eller via links til websider i en e-mail. Virussen stjæler, fastlåser eller blokerer helt for virksomhedens data, og kun ved at betale hackerne en løsesum, får virksomheden igen adgang til deres data.

Forebyg hackerangreb med it-hosting

Hvad kan så gøre for at forebygge et hackerangreb? Der findes flere metoder til hvordan man kan forebygge sine data imod et hackerangreb. En metode, som først og fremmest giver sikkerhed er IT-hosting. Foruden sikkerheden, så sikrer IT-hosting også, at man bl.a. får foretaget back-up af sine data, så man dermed aldrig mister sine data.

Hvad er it hosting?

IT hosting er når du vælger at lade en virksomhed varetage dit IT. IT hosting betyder at alle ens virksomhedsdata og IT services såsom software, systemer, applikationer, office og meget mere er placeret på et virtuelt netværk af servere, der er tilgængeligt via internettet – i stedet for at være placeret på en lokal fysisk server.

Når man vælger at lade sine virksomhedsdata blive hostet hos en IT leverandør, så vil IT leverandøren typisk sørge for, at dine data er beskyttet imod et potentielt hackerangreb. Du kan læse mere omkring IT hosting her.

På grund af den stigende risiko for et hackerangreb, så vælger flere danske virksomheder, at outsource deres it løsning. Dette skyldes netop det stigende krav til sikkerhed, fleksibilitet og stabilitet.