Blog

Hvad koster en begravelse? Regn det ud online

Når en af dine kære går bort, er det sjældent økonomien eller andre praktiske emner der presser sig på som det første. Ikke desto mindre er det altid noget, du bør tage stilling til, enten alene eller sammen med din familie. Det er nødvendigt for at kunne få taget ordentligt afsked med din kære og her er begravelsen et centralt element. Priserne for begravelser svinger meget og afhænger blandt andet af hvor i landet begravelsen skal finde sted, hvad begravelsen skal indeholde, hvilken kiste der skal anvendes og tusind andre ting. 

Det er de færreste mennesker, der står klar med den relevante paratviden på forhånd, især fordi døden ofte indtræffer uventet. Her kommer bedemanden ind i billedet, hvor du kan danne sig gennemsigtighed og finde ro ved praktikaliteterne. Du er hverken den første eller den sidste, der får brug fra service fra en bedemand og du er derfor i trygge, erfarne hænder.

 

Sådan beregnes prisen på en begravelse:

En typisk begravelse vil løbe op i omkring 20.000, når alle de nødvendige udgifter er medregnet. Men hvad får du for pengene? For mange mennesker er prisen en stor overraskelse, da de fleste medlemmer af den danske folkekirke jo betaler skat hertil, men det betyder ikke, at en begravelse er en gratis affære. 

De 20.000 er et generelt estimat og det kan da også variere fra sted til sted og hvilke services, du ønsker at din afdøde skal modtage. Af praktiske ting, du skal tage højde for i prisen, er eksempelvis kiste eller urne, som din kære skal bisættes i. Hertil kommer ilægning i kiste eller kremering, hvis din kære har ønsket dette. Dertil kommer selve begravelsen eller bisættelsen, samt en eventuel rustvognskørsel. Det er services du kan forhøre din bedemand om. 

Foruden de services, en bedemand udfører, er der også andre ting, du kan tage højde for og som også koster penge. Det gælder blandt andet blomster og kranse til graven eller i kirken. Dertil kommer eventuel oppyntning ved selve ceremonien i kirken. Ved en begravelse skal der også en sten til. Prisen på en gravsten varierer meget og afhænger af din stenhugger, størrelsen, om den skal hugges personligt til og hvad der skal graveres herpå. Dertil kommer en eventuel dødsannonce og måske en takkeannonce, når begravelsen er overstået. Ved disse sidstnævnte ting, kan en bedemand hjælpe dig med at komme i kontakt med de rigtige, men bedemanden har som sådan intet med disse ydelser at gøre. De 20.000 der estimeres, at en begravelse kan løbe op i, er medregnet disse services.

 

Planlæg på forhånd 

Måske har din afdøde på forhånd tilkendegivet, hvordan han eller hun ønskede, at den sidste rejse skal forløbe eller måske skal du og de resterende pårørende til den afdøde til at planlægge alt fra bunden. Det hjælper at have nogle ledetråde og det gør det også lettere at estimere prisen. Måske har afdøde nogle specielle ønsker til kiste eller de blomster, der skal indkøbes?  Det er ikke sjovt, at tale om døden. Du kan vælge at gøre din familie en tjeneste og planlægge dit farvel på forhånd. Dette kan du enten gøre digitalt eller i fysisk form, så din familie altid kan tilgå din sidste vilje. Det er også normalt at kontakte en bedemand i forbindelse med dette, for at få en idé om prisen.

?