Blog

Hvad gør softwarevirksomheder, når de skal være synlige på google

Softwarevirksomheder er der mange af. Det betyder, at der er stor konkurrence om kunderne. For at få fingrene i kunderne er det vigtigt, at de er synlige online. Så er spørgsmålet bare, hvordan man sikrer sig synlighed på søgemaskinerne? 

Der er mange ting at gå i gang med, når det kommer til online synlighed. Hvilke, du kan gå i gang med, hvis du har en softwarevirksomhed, giver vi dig nogle råd til herunder. 

Gå i gang med SEO 

En af de vigtigste nøgler til online synlighed er SEO. For at blive synlig i søgeresultaterne, når kunder søger på relevante søgeord, der kan tilknyttes din type af virksomhed eller ydelse, er det nødvendigt, at dit website gør brug af disse søgeord i et større omfang. 

Det er et meget stort arbejde, som både dækker over vigtige detaljer i den tekniske SEO, gode tekster med relevante søgeord, lokal SEO for at dukke op på lokale søgninger og mange flere. Men ved at gå systematisk til værks og få et bureau på, der ved noget om disse ting, kan du og din virksomhed hurtigt komme til at mærke resultater. 

Google Ads

SEO er en langsigtet strategi, der har til formål at trække organisk trafik til. Indtil det begynder at virke, kan du med fordel overveje Google Ads, som gør det muligt for dig at annoncere på bestemte søgeord. 

Det kræver en god portion viden om dette område, da der er stor konkurrence om annoncepladserne på Google. Sammen med et bureau kan du få udvalgt de rette søgeord, hvor der er størst chance for, at du vinder budrunden og kan få lov til at få din annonce vist. Leder annoncen ind til en god og fængende landingsside, er der gode muligheder for en konvertering. 

Det kræver selvfølgelig, at der er budget til det, da Google Ads godt kan gå hen og blive dyrt alt efter, hvor meget du gerne vil annoncere. 

Linkbuilding 

Linkbuilding er egentligt en del af SEO. Men det kan sagtens få et punkt for sig selv, da linkbuilding ikke altid er noget, virksomheder ser som en vigtig del af deres arbejde med at blive synlig på Google. 

Men, det er ret relevant, da linkbuilding styrker troværdigheden på dit website og får dit site til at rangere højere på relevante søgninger. Links fra andre (relevante) hjemmesider bliver set som en anbefaling af dit site i Googles øjne, og at der er noget relevant at komme efter - og det er heri, synligheden øges. 

Der er rigtig mange knapper at trykke og dreje på, når det kommer til online synlighed på Google. Når først du sætter dig ind i det, finder du ud af, at det er et kæmpe område. Start derfor ét sted og arbejd dig ud fra det, indtil du kan gå videre. Lige pludseligt vil du opleve, at dit site er meget mere synligt end før, hvilket gerne både skulle give dig mere trafik og flere kunder.