Blog

Hvad gør en hjemmeside professionel?

Har du nogensinde kigget på en hjemmeside og tænkt: ”Hvordan kan den nogensinde sælge noget som helst”? Vi har nok alle sammen været der, men hvad gør så, at en hjemmeside ser professionel ud og ikke bare ligner en, der er lavet af en såkaldt amatør? 

Mange faktorer spiller ind, men i langt de fleste tilfælde, hvor en hjemmeside tydeligvis ikke er lavet af en professionel, er den slet ikke moderne. Selve layoutet ligner noget der kunne være lavet for +5 år siden eller også hænger ingen af elementerne sammen og tingene er bare placeret på må og få. Samtidig er hjemmesiden overhovedet ikke mobilvenlig og tingene står altså derved slet ikke rigtigt – Og i denne digitale verden, hvor minimum 50% af alt trafik på en hjemmeside kommer fra mobilen, så går det altså slet ikke. Så går du med tankerne om at skabe eller købe en ny hjemmeside? Så læs med her. 

Hvordan ser en professionel hjemmeside så ud

Der er selvfølgelig forskellige meninger i forhold til, hvordan en hjemmeside rent faktisk skal se ud anno 2020, men fælles for dem alle er disse træk:

  • Fængende og konverterende top, hvor du som bruger nemt kan konvertere
  • En hel del whitespace og opdeling af sektioner, så det bliver brugervenligt
  • Mobilvenlig, så alt ser snorlige ud på mobilen og tablet også
  • Nem navigation, der ikke forvirre mere end den gavner
  • Hav kun ét budskab per side, så brugeren ikke bliver forvirret eller skal tage valg
  • Placer alt det vigtige above the fold, inden der scrolles
  • Hav brugervenligheden i tankerne og altid tænk mobile first
  • Henvend dig til dit segment, hvor det giver bedst mening – Skal der bare skaffes leads, uden der skal læses så meget? Så sørg for at hold tekst på et minimum. Og hvis det er teksttunge emner, jamen så skriv en del mere.
  • Ingen grund til at opfinde den dybe tallerken, tag inspiration fra dine konkurrenter/folk i næsten samme branche. Noget må virke for dem. 

 

Hold din hjemmeside så simpel så muligt og placer det vigtigste øverst. Der er utrolig mange brugere af internettet, der ikke orker at læse masser af tekst eller lede ret længe efter, hvad de ønsker at foretage sig. 

Ønsker du de skal ringe dig op? Jamen så sørg for at henvise til opringning masser af steder på siden og også gerne ned gennem en side. 

Forhåbentlig kan nogle af disse fifs hjælpe dig med at skabe en ny professionel hjemmeside, ellers er du helt sikkert velkommen til at tage kontakt til ethvert webbureau for at købe en ny hjemmeside. Her kan du helt sikkert også få gode råd med på vejen og sparring, hvad der virker i din branche.