Blog

Her er de bedste nostalgiske videospil

Mange forbinder i dag videospil med nørder, der sidder med hovedtelefoner på, og spiser chips og drikker et glas cola. Vi glemmer derfor ofte, at mange af os i vores barndom og ungdom selv sad foran videospil og hyggede efter skole. På mange måder afspejles vores kultur i videospil, og derfor bliver vi let nostalgiske, når vi genser grafikken og koncepterne.

Super Mario Bros
I 1985 udgav Nintendo det verdenskendte spil Super Mario Bros.
Italiensk-talende Mario er for de fleste et genkendeligt syn.
Vi møder første gang Mario i arkadespillet Donkey Kong i 1981, hvor han gik under navnet Jumpman.

Super Mario har siden lanceringen solgt mere end 260 millioner spil verden over, hvilket gør det til et af de ultimativt mest populære videospil.
Mario er en blikkenslager iført blå overalls. I dette spil løber Mario frem gennem forskellige baner for at finde den prinsesse, som er taget til fange af figuren Bowser.

Sonic the Hedgehog
Hvad der blev set som et umuligt projekt, blev næsten en realitet. Udgiveren SEGA udfordrede med Sonic the Hedgehog Nintendos Mario.
Sonic the Hedgehog er et hurtigtløbende blåt pindsvin kaldet.. ja, Sonic. Navnet ”Sonic” kommer fra hans evne til at løbe i supersoniske hastigheder. Sonic the Hedgehog blev hurtigt ultra populært, og en dominerende spiller i den ”konsol-krig”, som foregik i 90’erne. Selvom Sonic the Hedgehog langt fra har solgt det samme som Super Mario, så er det blevet SEGAs mest solgte spil nogensinde. Derudover fik Sonic også sit eget tv-show og en tegneserie, samt en række ekstra spil og spin-offs.

The Sims
2000 blev et trendsættende år for kedelige dagsrutiner som opvask, rengøring og madlavning.

De fleste af os har prøvet Sims, og har skabt vores egne små familier, som vi satte til at gå på arbejde og rense pool. The Sims er udgivet af Electronic Arts. I dette spil tager man kontrol over en eller flere figurer, hvorefter man guider dem rundt i deres hverdag. Et online dukkehus vel at mærke, hvor huset hurtigt kan omstruktureres og ommøbleres. Udover at lege dukkefører, så kan du også lege arkitekt, og designe dit eget drømmehus. Hvis du er på boligjagt, så kan du lege med boligindretning, indtil du finder din drømmebolig. Du kan også finde inspiration via boliger, der er til salg. Søg f.eks. på "Find din bolig i Kolding" og find boliger til salg i Kolding som inspirationskilde. Lignende søgefraser kunne være "Ejendomsmægler i Kolding", "Mægler i Kolding" eller "bolig Kolding". Set selv andre byer o.l. ind for at finde boliger til inspiration nærmere din smag. 
The Sims har en universel appel hos børn som voksne, og derfor har spillet solgt mere end 175 millioner eksemplarer over hele verden.