Blog

Gorillas – Ny app til din smartphone

Sponsoreret indhold:

Gorillas er en dagligvareudbringningstjeneste, der har eksisteret siden 2020, hvor virksomheden blev grundlagt i Tyskland.

Gorillas er især blevet populær under corona-pandemien, hvor shopping i supermarkeder blev gjort overflødig. Masser af kunder gik over til online leveringstjenester for at opfylde deres (dagligvare)indkøbsbehov.

I dag findes Gorillas også i København, hvor kunder kan bestille levering af dagligvarer og hygiejneartikler, der leveres på under 10 minutter. Du kan teste konceptet af gratis, da du kan få en rabatkode til Gorillas, der giver dig de første 100 kr.

 

Sådan opstod Gorillas

De to stiftere af Gorillas, Sümer og Kattner, blev introduceret til hinanden via en gensidig forbindelse. De var i stand til at rejse en mindre sum penge, som de brugte til at teste konceptet.

Dette gjorde de ved, at Sümer købte dagligvarer fra lokale supermarkeder og opbevarede dem i sin lejlighed. Når en ordre kom ind, hoppede han på sin cykel og leverede den (Gorillas-appen var kun tilgængelig i hans nabolag for at sikre rettidig levering).

Efter den vellykkede testfase blev Gorillas (som oprindeligt hed GetGoodies) lanceret i maj 2020 til kunder i Prenzlauer Berg, et distrikt med 165.000 mennesker beliggende i hjertet af Berlin. Appen blev hurtig populær og tiltrak hundredvis af kunder fra starten af.

Drevet af cykelbude i deress særprægede outfits samt hurtige leveringstider, voksede den primært gennem mund-til-mund. Ydermere blev servicen stillet til rådighed langt ud på natten, hvilket blev en klar konkurrencefordel mod lokale kiosker (også kaldet Späti i Tyskland).

 

Værdisat til 1 milliard

I august 2020 rejste Gorillas sin første institutionelle runde nogensinde. Atlantic Food Labs investerede €1,2 millioner i virksomheden. Finansieringen gjorde det muligt for Gorillas at udvide sit leverings- og lagernetværk på tværs af flere lokationer i Berlin og Tyskland som helhed.

Ikke desto mindre blev firmaets bane stærkt accelereret under dens serie A-runde annonceret i december 2020. Hedgefonden Coatue (og andre unavngivne investorer) pumpede 44 millioner dollars ind i Gorillas.

Investeringen blev brugt til at fremskynde dens ekspansionsbestræbelser. Gorillas lancerede leveringstjenester i alle større tyske byer såvel som Amsterdam, dets første udenlandske marked.

Måneder senere, i marts 2021, rejste det yderligere 290 millioner dollars, mens virksomheden nu blev værdiansat til over 1 milliard dollars. Med denne finansieringsmeddelelse blev Gorillas den hurtigste tyske start up nogensinde til at nå enhjørningstatus (værdiansættelse på mere end 1 mia.).

På trods af virksomhedens voldsomme stigning har dens succes ikke været uden problemer. Medarbejderne har beklaget sig over dårlige arbejdsforhold, der bl.a. omfatter skader som følge af dets (til tider) urealistiske løfter om leveringstid eller fra at bære ekstremt tunge ordrer.

Desuden har naboer, der bor ved siden af ??centrene, ofte klaget over støj samt gader, der er fyldt med affald. Chauffører klager over at blive sporet af ledelsen gennem deres chauffør-app, selv når de ikke arbejder. En krænkelse af privatlivets fred.

I dag beskæftiger Gorillas langt over 2.000 mennesker, der er spredt ud over flere kontorer i EU.