Blog

Forbedr din arbejdsplads og få bedre resultater

Sponsoreret indhold:

Mange ledere og ejere af virksomheder undervurderer hvor vigtigt det er at have en god arbejdsplads. Det bliver set som noget, der ”kun” gavner medarbejderne og koster virksomheden penge. I virkeligheden er det ikke sådan det fungerer. Faktisk kan du opnå bedre resultater ved at forbedre din arbejdsplads. Læs mere her, hvis du vil blive klogere på hvorfor og hvordan du skal bære dig ad.

Gladere medarbejdere er engagerede og loyale

Loyalitet til ens arbejdsplads er noget, som du skal fortjene – din medarbejdere bliver ikke ansat og har det med det samme. Du kan opnå deres loyalitet ved at skabe gode vilkår, høre på deres ris og ros samt skabe gode relationer.

Men hvorfor er det overhovedet vigtigt at dine medarbejdere er loyale?

Hvis ikke dine medarbejdere har loyalitet til din arbejdsplads, så bliver de kun på arbejdspladsen, indtil de finder noget, der betaler bedre. Dermed er du i stor risiko for at miste medarbejdere.

Ved at skabe gode vilkår, bliver din medarbejdere også mere engagerede, og chancen for at de bliver mere produktive er stor. Dermed får du mere lavet på kortere tid, hvorfor du vil tjene mere.

Du mister penge på at erstatte medarbejdere

Hvis du endnu ikke er overbevist om, at loyale medarbejdere er billigere på lang sigt, så tænk over processen af at ansætte nye. Under oplæring kræver det nogle steder, at du har to mand på samme sted – en der viser, og en der lærer. Det er altså den dobbelte løn, der skal betales i en periode.

Når først den nye medarbejder er oplært, så vil der højst sandsynligt stadig være en periode, hvor de er langsommere end en, der har gjort det i længere tid. Igen vil det være noget, som du mister penge på.

Få en arbejdspladsvurdering

Hvis du gerne vil skabe bedre vilkår for dine medarbejdere og dermed højne produktiviteten og loyaliteten, så kan du med fordel få en APV arbejdsvurdering. Her går de ind og kigger på, om der er problemer i arbejdsmiljøet, hvor eventuelle problemer findes, hvordan problemerne kan løses, hvem der har ansvaret for eventuelle problemer og hvornår der vil blive fulgt op på, om problemer bliver eller allerede er løst.

For mange er en arbejdspladsvurdering skabt for at ødelægge virksomheder, men det skyldes igen det forkerte indtryk af, at det ikke gavner virksomheden som helhed at forbedre medarbejdernes vilkår – og det er forkert. Derfor er det altså alle pengene og alt besværet værd.