Blog

Finansiering af ny computer

Står du i en situation hvor den gamle computer er blevet sløv eller måske slet ikke virker mere? I længden dur det ikke at bruge 5 minutter på at den gamle computer starter op igen og igen, og mon ikke naboen synes det i overkanten at du er nødt til at komme forbi og låne deres computer, hver gang du skal have tjekket din e-boks?

Inden du vælger finansiering af din nye computer, så er det dog en god ide at du lige sætter dig ned og overvejer nødvendigheden af en ny computer. Er det en du har brug for nu og her, som i de nævnte tilfælde, eller kan du eksempelvis godt vente et par måneder mere inden du køber den.

3 måder at finansiere din nye computer: opsparing, på afbetaling eller forbrugslån

Der er flere forskellige måder at finansiere købet af computer og anden elektronik. Nedenfor kan du læse lidt om de overordnede veje du kan gå i forhold til finansiering, og noget af det du bør være opmærksom på i den forbindelse.

Finansiering af computer med opsparing

Der er mange penge at spare ved at vælge en opsparing i stedet for lån. Hvis du har mulighed for at vente lidt med at købe den næste computer, så kan der i nogle tilfælde spares overraskende penge beløb, da du undgår en masse omkostninger der ellers er i forbindelse med optagelse af lån. Udfordringen med opsparinger er dog at det tager tid at spare penge sammen. Den største ulempe ved opsparing som finansiering er derfor, at du ikke kan købe en ny computer nu og her. Det kan være en god ide at lægge et budget, hvis du gerne vil finansiere computeren uden at låne penge. På denne måde ved du hvor meget du skal spare sammen pr måned, og hvor længe der eventuelt vil gå før du kan gå ned i butikken og købe den.

Finansiering af computer med lån og afbetaling hos sælgeren

Rigtig mange steder har du mulighed for at købe en computer på afbetaling. Det du skal være opmærksom på, hvis du vælger denne løsning, er at se på omkostningerne ved det på samme måde som hvis du havde taget et forbrugslån eller kviklån online. Da mange ikke tænker over dette, og måske ikke sammenligner med andre lånemuligheder, så kan man ofte let ende med at betale for meget. Efter at du har fået et tilbud fra forhandleren af computeren, er det derfor en god ide at sammenligne med andre forbrugslån.

Finansier computeren med et kviklån eller sms lån

Når du skal låne til en computer, så vil der normalt være tale om et mindre forbrugslån, ofte kaldet kviklån eller sms lån. Når du skal vurdere hvilke kviklån der er de billigste for dig, så skal du først og fremmest starte med at finde ud af hvor hurtigt du kan betale lånet tilbage igen. Har du brug for en computer nu og her, men først pengene til computeren om eksempelvis 3 uger, så er de gratis lånemuligheder, hvor du ikke betaler renter den første måned, måske noget for dig. Passer et mindre månedligt afdrag dig bedre, så bør du sandsynligvis have fat i andre låneudbydere.

En sidste mulighed er også at du kun delvist finansiere købet via et kviklån, hvis du allerede har nogle af pengene opsparet. Har du 2000 kr du kan bruge på computer, men har fundet et godt tilbud på en computer til 5000 kr, så kan du altså bruge de 2000 kr, og tage et kviklån på 3000 kr. Du kan sammenligne lån her.

Lige meget hvilken type af forbrugslån du vælger at sammenligne med hinanden, så er det en god ide at være opmærksom på ÅOP, som står for Årlig Omkostning i Procent, og er et godt billede af hvilket lån der vil være dyreste for dig.

Bonustip her til sidst: Husk at du kan fratrække nogle af renterne i skat. På denne bliver finansieringen billigere.