Blog

Få styr på hjemmearbejdet

I disse tider, hvor du nærmest sidder lænket fast til siddemøblerne derhjemme, så er det med at få det allerbedste ud af tiden, komme i gang og få skabt en hverdag inden du falder hen i Corona-land. Mange oplevede en spænding i mats 2020, da landet lukkede ned. Det var nyt og spændende, men nu er det ikke længere sjovt og vi skal hanke op i os selv. Derfor får du herunder tre ideer til, hvordan du kan optimere hjemmearbejdet.

1.      Indret hjemmekontoret på ny

Når hjemmekontoret blot bruges en gang imellem, når du tager lidt arbejde med hjem, så gør det ikke så meget at det ikke er så flatterende. Nu bruger du det konstant. For at du kan holde det ud, skal du gøre rummet til dit, således din lyst og kreativitet ikke svinder ind. Hæng nye billeder på væggene, få nye lækre designer stole, så du sidder godt og sundt – ikke mindst kan det skabe en forandring i dagligdagen at der sker noget nyt for dine øjne. Du vil elske det.

2.      Anskaf det gode udstyr

Hvis du skal holde ud i flere uger eller måneder endnu, så skal du have noget udstyr der giver mening og matcher din nye arbejdsdag. Sikre dig at dit internet er velfungerende. Dette kan du gøre ved det simple tip at placere din router højt og frit, så signalet når bedre ud. Ydermere er det meget fornuftigt at få fat i et godt hæve-sænke bord så du passer på din krop, i løbet af de lange stillesiddende dage, hvor du ikke får gåturen til kaffemaskinen eller kantinen. Snak eventuelt med din chef om nye og bedre softwares, som arbejder sammen på kryds og tværs af landsdele.

3.      Husk at skabe et ”pusterum”

Når du sidder derhjemme, får du ikke små afbræk i løbet af dagen, som når du falder i snak med en kollega eller andet. Derfor kan fritiden og arbejdstiden være svær at skille ad, da du heller ikke flytter dig fysisk fra kontoret og kører hjem. Husk derfor vigtigheden af at holde pauser. Disse skal ikke foregå på dit kontor. Tag noget mad – spis i køkkenet – gå en tur. Alt hvad der tvinger dig til ikke at arbejde og komme væk fra kontorstolen. For at opretholde det gode arbejdsmiljø, kan du ligeledes aftale med kollegaer, som bor tæt på, at gå en tur i jeres frokostpause. Ude i naturen er det nemt at holde afstand og luften er ren, så skynd dig væk fra hjemmekontoret og socialiser lidt igen – du skal nok stadig kunne huske hvordan man gør!