Blog

Få hjælp til elektriske systemer

Elektriske systemer er overalt i vores hverdag og vi er afhængige af at de fungerer. Selv bilen er fyldt med elektriske systemer, der skal få den i gang og styre de fleste funktioner i køretøjet. Det er ikke nok at bilen kører på brændstof, der skal også noget til at starte den. I gamle dage brugte man et håndtag foran bilen for at få mekanikken til at sætte i gang. Nu til dags er det blot bilbatteriet der skal være ladet op for at bilen kan startes og alle de elektriske funktioner fungerer.

Hvis bilbatteriet er dødt så skal det lades op igen for at bilen kan starte. Det gøres som oftest ved at en anden bil deler sin strøm via et startkabel. Den anden bil mister ikke sin egen strøm, da batteriet netop holdes i live og oplades konstant ved at motoren kører. Dog holder bilbatterier heller ikke for evigt. Så kan det ikke lades op med et startkabel, så skal det udskiftes. Er det ikke noget du er helt tryg ved at gøre selv kan du få et lokalt mekanikerværksted til dette. Brug gerne et autoriseret autoværksted. Du kan se nogle af de ting du skal være opmærksom på her, når du skal have bilen på værksted. Hvis du skal bruge bilen udenfor EU efterfølgende bør du også være opmærksom på at du kan slippe for momsen ifølge en afgørelse hos Skat, som du kan læse her.

Batteriet tilfører strøm til alle bilens elektriske dele via det elektriske system, så som for- og baglygter, blinklys, hele instrumentpanelet, radioen og varmeblæseren. Så hvis du bruger varmeblæseren for meget eller lader radioen køre kontakt mens du holder stille, så bruger du ganske meget af den energi, som batteriet skal bruge. Hvis der er en defekt i systemet kan det godt se ud som om for eksempel benzinmåleren er helt i bund. Så er det en god ide at få det tjekket efter snarest, da det en meget god indikator at have til at fungere, så man ikke løber tør for brændstof, hvis man ikke kan huske hvornår man sidst fyldte på.

Du kan finde mere information på sitet Bildeleekspert.dk