Blog

Du behøver ingen tech erfaring for at lave en hjemmeside i dag

Sponsoreret indhold:

Har du brug for at lave din egen hjemmeside, men er du bekymret for udfordringen, fordi du tror, at du skal kunne programmere for at komme i gang, kan du godt bevare roen. For i disse tider er det slet ikke nødvendigt, at du kan finde ud af at programmere eller kode for at komme i gang med at lave en hjemmeside.

Mange nemme værktøjer og løsninger i dag

I dag er der udviklet så mange gode værktøjer og løsninger, som hjælper dig med at sætte en hjemmeside op nemt og enkelt, uden at du skal have en lang uddannelse som koder eller mange års erfaring med at programmere. Faktisk kan du langt hen af vejen klare dig med bare at klikke rundt med musen. Og selvom du ingen tidligere erfaring har med lignende opgaver, kan du meget let lære at sætte en ny hjemmeside op. Og det tager dig ikke meget mere end 10 minutter at komme i gang med det, hvis du vælger de rette løsninger.

Sådan kommer du i gang med at lave din egen hjemmeside

Vil du gerne i gang med at lave din egen hjemmeside i dag, har vi her lavet en lille liste til dig, som du kan læne dig op af, hvis du bliver i tvivl om, hvad du skal gøre.

1 - Vælg et webhotel og køb et domæne

Til at begynde med skal du bruge et webhotel og et domænenavn. Et domæne er den hjemmeside adresse, du indtaster i din browser for at komme ind på din hjemmeside. Det kan fx være mitdomæne.dk. Det er helt op til dig selv, hvilket domæne du vælger. Bemærk at det dog skal være ledigt på markedet - ingen andre må have registreret det i forvejen. Derudover koster det penge at registrere et domænenavn. Prisen afhænger bl.a. af, hvilken type domæne du vælger (om det er et .DK, .COM eller .NET). Derudover spiller det også en rolle, hvor du vælger at købe dit domæne.

 

Få en rabatkode til Simply her.

 

Vil du gøre det nemt, kan du med fordel købe det via din hostingudbyder. Her skal du bruge et webhotel fra, og det kan ofte svare sig at købe domænet sammen med. Der er mange gode danske webhoteller, som gør det let for dig at komme i gang til en meget fordelagtig pris.

 

Find et godt webhotel her.

2 - Vælg dit system

Dernæst skal du i gang med at finde ud af, hvilket system du gerne vil bruge til at lave din hjemmeside i. Der er mange webhoteller, der gør det nemt for dig at installere disse systemer med bare et enkelt tryk. Det kan fx være et system som Wordpress, som bliver brugt af millioner af mennesker verden over, og som er et af de mest udbredte nemmeste systemer at bygge hjemmesider i. Bruger du fx et webhotel som Simply, er det nemt at installere Wordpress med bare et enkelt klik.

3 - Byg din hjemmeside op

Når du har fået installeret et system som fx Wordpress, skal du i gang med at modificere det, så det bliver til din hjemmeside. Du skal med andre ord til at bygge siden op. Systemet er klar - nu venter det bare på dine informationer. Hvad skal siden hedde? Hvilket design skal det have? Hvordan skal din menubar se ud? Og meget, meget andet.

 

Langt det meste er til at have med at gøre, og bruger du et populært system, er det nemt at finde svar på Google eller Youtube, hvis der er noget, der driller dig undervejs.