Blog

Disney Plus lancering i USA ender i klagehelvede

Disney Plus er en længeventet streamingtjeneste, som indeholder alt det bedste fra Disneys enorme univers. Disney ejer velbekendt gigant franchises såsom, Pixar, Marvel og Star Wars. D. 12. november, 2019 lancerede Disney Plus i USA, og tjenesten har ikke haft den bedste opstart. De fleste kunder kunne ikke få adgang til deres indhold, da tjenesten konstant gik ned, og telefonlinjerne var præget af klager, og det resulterede i, at mange kunder måtte vente flere timer på at få hjælp.

Disney Plus skulle fra starten have et enormt bibliotek af de mest elskende film, såsom alle Stars Wars og alle Marvel superheltefilmene. Der lader dog til, at Disney ikke helt var forberedt på den enorme trafik, som lanceringen resulterede i. Disney har i forvejen lavet en stor sats ved at udgive deres egen streamingplatform fremfor at samarbejde med allerede etablerede kanaler såsom Netflix. D. 12. november var det ikke kun USA, som fik adgang til tjenesten. Canada og Holland fik også adgang. Det rygtes at den danske udgivelse af Disney Plus bliver d. 31. marts, 2020.  

Hvorfor endnu en streamingplatform?

Der er efterhånden ikke mangel på streamingplatforms hverken i USA – eller herhjemme i Danmark. Viaplay, HBO, Netflix og alle de andre har opstartet deres egne platforms, hvor deres indhold kan blive afspillet og abonneres til deres brugere.

Det hele ville selvfølgelig være meget lettere, hvis alt streaming kunne kobles til én enkelt platform, men desværre er dette ikke tilfældet – og det bliver det nok aldrig. Det er den samme tendens, som vi i mange år har set på spillemarkedet. Selvom at spilleplatformen Steam, utvivlsomt har det største spilbibliotek, så er der stadig andre platforms, som eksklusivt har deres egne store titler. F.eks. har Blizzard Entertainment deres platform Battle.net, hvor deres spil (World of Warcraft, Diablo, Hearthstone m.m.) kan købes og installeres. EA Games og Ubisoft har fulgt samme tendens. Det er derfor ikke noget nyt, og bør ikke være overraskende, at flere og flere tyer til denne metode, da de derved kan skære mellemmanden væk og spare penge ved at levere varen direkte.