Blog

Digital virksomhed - derfor bør I ansætte millenials

Mange særligt internetbaserede virksomheder, har helt naturligt unge mennesker ansat, eftersom de har haft muligheden for at tage digitale uddannelser, ofte har en stor interesse for netop internettet, sociale medier og alt hver der indebærer i den digitale verden – og ikke er bange for det digitale, eftersom deres barndommens gade var et browservindue.

Der er både fordele og ulemper ved, at arbejde i eller have en virksomhed der primært består af unge mennesker, men faktisk er fordelene helt klart overvejende.

Morningtrain der udelukkende består af Millenials har gennem de sidste år oplevet at vækste fra 5-35 medarbejdere, samtidig med at de har øget deres omsætning år efter år.
Morningtrain er også netop blevet kåret som Danmarks Bedste Arbejdsplads i 2020, så noget rigtigt gør de helt bestemt. Klik her, for at læse mere om Morningtrain.

Millenials, der er født fra periode 1980 til 2000 har ikke umiddelbart det bedste ry. Fordommene lyder på, at millenials er curlingbørn, der vil have det de peger på. De er dovne og gider kun at lave det, som de interesserer sig for. Millenials er dårlige til at overholde aftaler og er i det hele taget ikke rigtig til at arbejde med.

Millenials kan opdeles i to underkateogier, som er Generation Y, der er født mellem 1980 og 1989.

Men millenials er også kendetegnet ved, at de stopper op og spørger ”Hvorfor?” – Derfor kalder man også generationen fra 1980-1989 for Generation Y efter det engelske ”Why”.
De stiller spørgsmålstegn til, hvorfor vi gør, som vi gør. Dette er en klar fordel, når man har millenials ansatte i sin virksomhed, fordi de ikke blot laver opgaven, hvis de får besked på det, men også stiller spørgsmålstegn til den. – Ikke hvorfor opgaven overhoved skal laves, men derimod om opgaven kunne udføres på en anden, måske smartere måde eller om opgaven egentlig er det rigtige at gøre i den situation.

Derfor vil man opleve, at millenials i en virksomhed faktisk tænker selv, og hvis de får et råderum, derfor vil kunne effektivisere arbejdsopgaverne og måske udføre noget, som er endnu bedre end det, som var forventet af dem, netop fordi de stopper op og stiller spørgsmålstegn.
Denne generation er samtidig meget omstillingsparate. De er vant til, at verden konstant forandrer sig, og det har gjort dem godt udrustede til, netop at have et job, hvor man skal være omstillingsparat.

I et webbureau som Morningtrain er en millenials derfor ideel at have ansat, hvor personen konstant skal omstille sig efter både forskellige arbejdsopgaver, men også de forskellige kunder, som bureauet varetager den digitale vækstrejse for.

Den anden generation hos millenials kaldes Generation Z og er født fra 1990-2001. Morningtrain har primært Generation Z ansatte, og selvom de ældste i denne generation kun er 30 år, er dette bestemt ikke en ulempe for Morningtrain.
Z’et står for at Zappe, fordi de zapper gennem livet, ligesom de har gjort med deres TV.

De skifter måske ofte job i livet, men dette er kun, hvis udvikling ikke kan fortsætte på deres nuværende arbejdsplads. De tilpasser sig hurtigt nye omgivelser, og derfor er et jobskifte heller ikke fremmed for dem.
Men måden, hvorpå man kan fastholde disse Z’ere er, løbende at spørge dem, i hvilken retning de ønsker at udvikle sig, og hjælpe dem med, at kunne indfri deres karrieremæssige mål indenfor virksomheden.

Dette gør Morningtrain ved at have halvårlige Road Maps, der både baserer sig på det sociale og det faglige. Her diskuteres de ansattes målsætninger, og hvorvidt disse er opnået.
Her får den ansatte et klart billede af, hvordan de kan udvikle sig yderligere, hvilket både skaber motivation, men også fastholder dem hos Morningtrain.

Samtidig giver en ung kultur, samtidig en frisk og sjov kultur, hvor mange af Morningtrains ansatte også ses uden for arbejdstiden.
De unge  motiveres ved, at have halvårlige personlige mål, men også mål for deres afdeling, hvor de bliver belønnet gennem en bonusordning.
Medarbejderne fastholdes ved, at arrangere både fredagsbar, sport i arbejdstiden, måndlige events og en sommerhustur.
Dette gør, at mange af de ansatte er her i mange år, også selvom det var deres første arbejdsplads.