Blog

Det skal du være opmærksom på, når du køber en powerbank

Er du træt af at løbe tør for strøm, når du er på farten? Så er du ikke den eneste der har det sådan. Derfor er der flere og flere der vælger at købe en powerbank. En powerbank kan sammenlignes med et eksternt transportabelt batteri til din mobil eller tablet. De fleste powerbanks kan du nemt have i lommen eller i tasken – du kan se et stort udvalg af billige powerbanks her. 

Det kan dog være lidt af en jungle, når man skal købe sin nye smarte transportable powerbank lader, derfor har vi lavet en lille guide til dig, hvad du skal væres opmærksom på, når du skal købe en ny powerbank. 

 

Vær opmærksom på, hvor meget strøm powerbanken kan afgive 

Det vigtigste man skal være opmærksom på, når man skal investere i en powerbank, er powerbankens mAh (Milliampere). Jo højere powerbankens mAh er, jo mere strøm kan powerbanken afgive. Sådan regner du ud, hvor meget strøm din USB powerbank kan give til din iPhone / iPad: 

Først finder du ud af hvor meget strømkapacitet din mobil/tablet har, det kan du gøre ved at søge på Google: ”Mobil/tablet mAh”, så skulle du gerne kunne finde det frem. Lad os antage, at du har en mobil der har en mAh på 1500, og du overvejer at købe en powerbank med en mAh på 10.000 mAh. Så kan du lave denne beregning, for at finde ud af hvor meget strøm batteriet kan give din mobil: 

Du dividerer powerbankens mAh (10.000) med mobilens mAh (1500) = 10.000 : 1500 = 6,6 fulde opladninger kan en powerbank med 10.000 mAh oplade en mobil med 1500 mAh. 

Alt efter mange fulde opladninger du har behov for, kan du altid lave denne beregning.

 

Vær opmærksom på powerbankens robusthed  

En powerbank har du med rundt over det hele og er ofte udsat for ekstreme slag – derfor skal du købe en slidstærk power oplader, der kan klare hverdagens strabadser. Derfor skal du være opmærksom på, hvilke materialer batteribanken er produceret af. Du skal helst undgå at købe et batteri med et tyndt plastik lag, da de hurtigt går i stykker efter en tur på gulvet. Et godt råd er at købe en powerbank oplader med et tykt gummi/læder lag, da de ofte er mest modstandsdygtige overfor slag, ridser og ekstreme slag. Det er de færreste batterier som ikke oplever et par slag og skrammer i deres levetid.

 

Vær opmærksom på, hvem der er har produceret powerbanken 

Det kan være en god ide at undersøge hvem der har produceret batteribanken og om du har tillid til producenten. 99% af alle powerbanks er produceret i Kina, men det er meget forskel på kvaliteten ift. hvilke materialer der er anvendt i forbindelse med produktionen. Det er særligt opladere som ikke har en direkte producent bag sig, som du skal være opmærksom på.

Der findes nemlig en masse powerbanks på det danske marked, hvor der ikke er angivet hvem producenten er og på den måde, kan du ikke pege på en skyldig, hvis f.eks. strømniveauet ikke lever op til det, som der står angivet på pakken. For at du kan være 100% sikker på, at det som står på pakken også er korrekt, så køb kun USB powerbanks fra producenter du har tillid til. Danske producenter som Sandberg og eSTUFF er to gode bud på nogle som laver højkvalitets powerbanks, som man altid kan regne med.