Blog

Derfor er det vigtigt, at din hjemmeside kører så hurtigt som muligt

Vi kender det alle sammen – frustrationen. Vi føler den, når vi besøger en hjemmeside, der tager for lang tid om at loade. Det er hamrende irriterende, og det kan faktisk få os til at droppe at besøge hjemmesiden. Hvis du har din egen hjemmeside, ved du, at det er et skrækscenarie; de besøgende forlader hjemmesiden uden overhovedet at have besøgt den ordentligt. Vi fortæller dig her, hvorfor det er altafgørende for din hjemmesides succes, at den kører så hurtigt som muligt.

Mange tjekker internettet på farten

Antallet af mennesker, der tjekker internettet på deres mobil, er eksploderet de seneste år. Det betyder, at der bliver stillet større krav til din hjemmeside end nogensinde før. Ikke nok med at din hjemmeside skal være mobiloptimeret, så skal den også være hurtig. Når man browser, mens man er på farten, foregår det ofte på et 3G net. En hjemmeside, der ikke er optimeret til en hurtig hastighed, kan virkelig være langsom.

Når folk browser på farten, duer en langsom hastighed ikke. Dine besøgende bliver ganske enkelt irriteret, hvis hjemmesiden ikke er hurtig nok. Hvis din hjemmeside er langsom, mister du altså sandsynligvis forholdsvis mange besøgende. Besøgende, som er altafgørende for, at din hjemmeside får succes.

Hvis du ikke selv har fuldstændigt tjek på såkaldt hastighedsoptimering, er det en god ide at få hjælp af en professionel. På den måde er du sikker på, at din hjemmeside ikke mister besøgende på grund af hastigheden. Du kan få hjælp til hastighedsoptimering her.

En god hastighed forbedrer brugeroplevelsen

I forlængelse af ovenstående afsnit kan det siges, at hastigheden er en stor del af brugeroplevelsen, når det kommer til hjemmesider. Hvis du sælger sko, og en kunde besøger din hjemmeside for at købe et par sko, vil denne kunde blot, hvis din er hjemmeside er langsom, vælge konkurrentens hjemmeside og købe selvsamme par sko der. Vi bliver hele tiden bombarderet med reklamer, der fortæller os, hvor hurtigt internettet kan fungere. Vi forbrugere er altså klar over, at tingene kan gå rigtig hurtigt, når vi befærder os på internettet. Der er altså ingen, der gider vente på noget, som ikke er nødvendigt at vente på – man kan bare besøge konkurrenten med den hurtige hjemmeside i stedet.

Din placering på Google bliver påvirket

De fleste, der har en hjemmeside, kender vigtigheden af Google placeringer. En ud af mange af de faktorer, Google bruger i sine analyser for ranking rækkefølgen, er hastigheden på din hjemmeside. Det betyder ikke, at du, hvis du har en hurtig hjemmeside, automatisk vil ranke nummer 1 på Google. Det betyder, at du har en fordel, hvis din hjemmeside er hurtig. Hvis din hjemmeside og din konkurrents hjemmeside har lige meget autoritet og relevans, er det hastigheden, der kan afgøre, hvem af jer der skal ligge øverst i Googles placeringer. Høj hastighed kan altså være med til at give din hjemmeside en fordel i forhold til dine konkurrenter.  

Nu har du fået nogle vigtige grunde til, at du skal hastighedsoptimere din hjemmeside. Du skal simpelthen gøre det for at holde på dine besøgende. Du skal gøre det for at forbedre brugeroplevelsen for dine besøgende, og du skal gøre det for at få flere besøgende – via Google.