Blog

Bliv guidet til at finde den perfekte seng og få en god start på dagen

Soveværelset er med til at afgøre dit humør resten af dagen. Enten vågner du veludhvilet og energisk, eller også får du det forkerte ben ud af sengen. Derfor er det vigtigt ikke at gå på kompromis med din seng, da du tilbringer mange timer i den.

Selvom prisen og kvaliteten oftest hænger sammen indenfor området, behøver du ikke at have det dyreste af det dyre. Der er ret mange senge at vælge mellem, så hvor skal man egentlig begynde? Læs videre og bliv klogere på de mange valgmuligheder for senge i denne artikel.

Sov på bløde skyer med kontinentalsenge

Der er rigtig mange madrasser og senge at vælge imellem på markedet. Det er ikke unormalt at være i tvivl omkring den rette madras. Det fundamentale spørgsmål er: Sover du på en enkelt seng såsom en boksmadras eller en dobbeltseng? Hvis du altid har ligget på en ”enmandsseng” svarende til et 90×200 mål, kan det virke overvældende at vælge en dobbeltseng.

Naturligvis er det altid godt at prøve noget nyt, og til det kan vi hurtigt anbefale en kontinentalseng. Det fede ved kontinentalsengen er, at den består af hele tre madrasser – først en boxmadras, så en springmadras og til sidst en topmadras.

Kontinentalsengen er understøttet af fire ben samt meder, som man nok typisk bør overveje at købe i relativt lave varianter, da en kontinentalseng generelt er høj. Du skal jo ikke være nødsaget til at kravle op i en seng, når du bare vil smide dig på madrassen efter en udmattende dag. Du får den ultimative komfort ved at investere en ny kontinentalseng i en god kvalitet

Lig trygt med boksmadrasser

Pladsmangel i hjemmet kan have stor betydning for den seng, du vælger. Hvis du bor i lejlighed eller kollektiv, er det ikke sikkert, at der er plads til en stor kontinentalseng. Med en boksmadras kan du heldigvis både vælge mellem en lille og en bred madras. Som det nok også ligger lidt i navnet, består en boksmadras af en fjedermadras, som er placeret i en ramme (eller boks). Den er oftest suppleret af en blød madras øverst – den såkaldte topmadras.

Du kan også købe en rullemadras for at beskytte topmadrassen mod skidt og samtidig gøre liggeoplevelsen blødere. Boksmadrasser er særlig kendt for deres relativt lave priser men gode kvaliteter. Således er den et fantastisk valg for dig, der leder efter en sengetype, hvor du får meget seng for pengene.

Boksmadrassen fungerer både rigtig godt som enkeltseng, trekvartseng og dobbeltseng. Vælg gerne en model med en god og velpolstret topmadras, da boxmadrassen alene giver en noget hård liggeoplevelse.

Sovesofaen er super fleksibel

Hvis ingen af de overnævnte løsninger vækker din interesse hvad så med at prøve en sofaseng? En sofa der samtidig fungerer som en seng: Hvor smart! Udseendet af denne type seng varierer. De vil i mange tilfælde ligne en ganske normal sofa, som man så kan trække ud til en seng, når det er tid til at sove.

Denne type seng er fantastisk til dig, der har indrettet stuen og soveværelset i samme rum og leder efter et fleksibelt møbel hertil.

Sovesofaen passer også fint ind i teenager- eller gæsteværelset. Om dagen kan du sidde behageligt op ad rygpuderne og så ellers ligge trygt om natten på den bløde madras med skum og/eller fjedre. Den fungerer også fint, hvis du har en ven på besøg, som lige skal overnatte hos dig; altså som en gæsteseng.

Hvilken seng skal jeg vælge, hvis jeg går efter en dobbeltseng?

Leder du efter en seng, hvor du og en anden kan ligge trygt uden kæmpe hårdt for pladsen? Hvad skal du så vælge? Dét er det gode spørgsmål! Egentlig kan du nærmest vælge enhver sengetype og bare købe den i en stor (nok) størrelse.

Altså har du mange muligheder, hvis du er på udkig efter en dobbeltseng. Kig gerne efter en fælles madras, så der ikke er et mellemrum i sengemidten. På den måde kan du ligge mere behageligt, og så vender du og din partner jer nok ikke så meget om natten.

Selv hvis du bor alene kan det også være nødvendigt med en dobbeltseng, så du har plads til at ligge trygt og godt for dig selv. Hold især øje med tre ting når du skal kigge på en ny seng: Komfort, kvalitet og pris. Som tidligere nævnt hænger disse tre ting oftest sammen. Det kan godt resultere i en situation, hvor man skal ofre en ting for at få noget andet - såsom lav pris fremfor allerhøjeste komfort. Det betyder dog ikke, at du kommer til at sove rigtig dårligt på en billig seng men blot, at der højst sandsynligt er blevet sparet på visse materialer for at holde prisen lav.

Held og lykke med at finde din drømmeseng!