Blog

Alt findes på nettet

Det virker til, at vi bevæger os nærmere en tid som det fuldt ud digitale menneske. Ray Kurzweil skriver, at vi måske i fremtiden kan uploade hele vores bevidsthed til internettet eller leve for evigt, fordi vi kan erstatte dele af vores krop på samme måde, som vi kan få en bil til at køre for evigt, fordi vi kan skifte alt i den.

Det virker fuldstændig utopisk og på mange måder også lidt skræmmende, men hvis vi kigger på udviklingen de sidste 30 år, så er det klart, hvorfor folk ikke kategorisk afviser det. Vi er gået så meget igennem på ufattelig kort tid, og i dag minder vores liv allerede langt hen ad vejen om det digitale mennesker.

Intet tyder på, at det er ved at slutte, da mange arbejder mod intelligente robotter og bedre virtual reality. Ligesom du på iPhone allerede nu har augmented reality, som gør, at du kan slå en række ting op ved at se på det gennem din mobil. Ja, det var lidt det, som Google brillerne prøvede på, men det slog ikke igennem, da vi stadigvæk går op i vores udseende. Det er den slags, som de nogen gange godt kan glemme i Silicon Valley, hvor de i sig selv tror, at fordi noget er smart, så skal folk nok benytte det. Men det skal både være smart og flot.

Det er, derfor augmented reality er en spændende rejse ind i fremtiden, da meget tyder på, at vi i fremtiden slet ikke behøver en mobil for at slå en masse ting op. Men mobilen er en god fremgangsmåde til at bevæge os over i fremtiden. Augmented reality gør f.eks., at hvis du kigger op i stjernehimlen, så kan du via din mobil se, hvilket stjernetegn der er tale om. På samme måde vil du så kunne slå dine madvarer op, mens du er nede at handle og sammen med dit køleskab vil du så vide, om du mangler det. 

De fleste ting har ændret sig for os allerede. Hvis du f.eks. tænker på dating på internettet i starten, så var det noget, som folk fandt flovt. Men i dag er det en af de mest almindelige måder at møde andre mennesker på. Derfor kommer der også hele tiden datingsider til, som du kan se på Datingmatcher.dk.

Datingsider har ændret den måde, som vi ser på dating. Nu sorterer vi i langt højere grad gennem en masse profiler for at finde den helt rigtige kandidat til os selv og vores liv. Dette er en god metode til at møde den helt rigtige person på, hvor vi tidligere måtte nøjes med de personer, som vi stødte ind i. Det er helt sikkert også et område, hvor vi kommer til at se mere augmented reality, hvor du via din datingapp, kan se, hvordan du vil se ud med personen, og der er også kæmpe virtual reality potentiale i dating. Tænk på hvis du kunne gå på en helt uforpligtende date, hvor du kunne møde personer uden rigtigt at møde dem.

Så måske får Ray Kurzweil ret og en dag uploader vi os til internettet på både godt og ondt. Det virker skræmmende i dag, fordi vi ikke er der. På samme måde som hvis du forklarede sociale medier i 1850.