Blog

5 Uundværlige Wordpress plugins for enhver hjemmeside

I disse år er antallet af hjemmesider på nettet herhjemme eksploderet. Der er blevet lang lettere end tidligere at lave sin egen hjemmeside, og en af grundende til dette er først og fremmest den store brugervenlighed, som mange CMS-systemer tilbyder. I denne sammenhæng er WordPress klart det letteste system at gå til. Ofte behøver man ikke at installere mere end en lille håndfuld plugins før man har en velfugende og moderne hjemmeside. Så hvis du godt kunne tænke dig at starte din egen hjemmeside, kommer der her en kort guide til fem uundværlige WordPress plugins.

1: Reducer din sides loadtid med WP Rocket

En af de vigtigste ting i dag for en hjemmeside, både når det kommer til at sikre en god brugeroplevelse og dermed også en god placering i Googles søgeresultater er, at ens hjemmeside er hurtig til at loade både til forsiden og diverse undersider. Dette kan blive påvirket af flere ting blandt andet, hvor mange sider og ikke mindst billeder, der skal loades. WP Rocket er et cache plugin som speeder hele denne proces op og det bedste er, at dette pluingn har så få indstillinger, at alle kan finde ud at bruge det.

2: Vær på den sikre side med Wordfence Security

Ligesom med en computer så er det essentielt, at man er godt beskyttet imod hackerangreb og her er det bedste plugins at bruge Wordfence Security. Udover at være en af de bedste på markedet, når det kommer til både firewalls for WordPress side samt virusdetektering, så er appen gratis. Hos Obsidian anbefaler vi altid vores kunder denne app af disse grunde.

3: Krymp dine billeder Kraken image optimizer uden at miste noget

Som nævnt med WP Rockets pluginet tidligere kan forekomsten af mange billeder på ens hjemmeside føre til, at ens loadingtid bliver reduceret, og dermed går det ud over ens placeringer i søgemaskinerne. Udover at installere WP Rocket, kan man supplere med Kraken image optimizer. Dette plugin kompressorer billederne på ens side så de fylder mindre og dermed bliver hurtigere at hente for serveren. Et eksempel på en side der bruger dette plugin er Startupsvar.dk, der har rigtig mange små og store billeder på hver side. Men på trods at dette, så består siden diverse hastighedstests med glans.

4: Det bedste søgeplugins til webshops: Search WP

Søg og du skal finde siger man tit, men når det handler om WordPress, så har søgefunktionerne aldrig været særligt gode hvilket er et stort minus hvis man bruger WordPress til at drive en webshop, men med Search WP er der endelig kommet et plugin som fungerer. Derudover har man med dette plugin gode muligheder for at lave meget præcise søgninger, samt at ekskludere en række sider, som man ikke ønsker vist for eksempel, hvis man er ved at oprette en række nye sider. En side der for eksempel får det maksimale ud af dette plugin er webshoppen Prispresseren.dk.

5: Lad dine brugere dele din side uden problemer med Simple Share Buttons Adder

I dag er det alfa og omega at man giver sine brugere mulighed for at kunne dele din side på de sociale medier. Her er der dog ofte de problem med de fleste WordPress plugins, at de får ens side til at loade meget langsomt, men dette er ikke tilfældet med Simple Share Buttuns.

Denne app findes både i en gratis og en premium verson, men man kan dog i langt de fleste tilfælde nøjes med at anvende den gratis version.