Blog

5 typer hjemmesider, der ændrede vores hverdag

Det kan være svært at forestille sig, hvordan verden så ud før, Google, Facebook og Amazon blev en del af vores daglige liv. I dag kan vi bestille varer hjem fra udlandet og få dem hjem på få dage, og samtidig kan vi finde viden om ukendte emner på stort set ingen tid.

I denne artikel gennemgår vi nogle af de artikler, som for alvor har været med til at forandre vores liv.

Søgemaskiner

Det blev engang sagt, at “hvis det ikke kan findes på Google, så kan det ikke eksistere andre steder”. Google har haft så stor indflydelse på vores liv, at det ‘at google’ endda indgår som et ord i Oxfords engelske ordbog. Søgemaskinen er den største i verden, og dens grundlæggere er hver især mere end 13 milliarder dollars værd. I dag er Google dog ikke kun en søgemaskine, men også en virksomhed, som tilbyder services som e-mail, kartografi, nyheder og meget mere.

Encyklopædier

Det kan godt være, at man i skoleregi får at vide, at man ikke kan citere fra Wikipedia. Men mange skoleelever havde nok ikke kunnet få viden så hurtigt, hvis hjemmesiden ikke eksisterede. Wikipedia blev grundlagt i 2001 og har hjulpet studerende verden over, eftersom artiklerne oversættes i et utal af sprog. Hjemmesiden er desuden gratis og lever på donationer fra læsere.

Sociale medier

Mange har nok set, hvordan Facebook opstod i filmen The Social Network, der portrætterer grundlæggeren Mark Zuckerbergs vej til at blive en af de rigeste i verden. Som man ser i filmen, begyndte mediet som en hjemmeside for studerende. I 2010 fik Facebook over 500 millioner brugere, hvor det først blev brugt til at skrive til andre. I dag fungerer det både som en markedsplads, en platform for boligsøgning og meget mere.

Shoppingsider

I dag er det nemmere end nogensinde at shoppe. Fordi der medfølger en størrelsesguide på de fleste sider, behøver man ikke længere at troppe op i butikken, hvis man vil have et nyt par bukser.

Hvis man hellere vil støtte op om genbrug og hjælpe andre af med deres ting, er hjemmesider som eBay og Gul og Gratis også oplagt. På eBay, som er den største shoppingside i verden, kan man både købe tingene direkte, men også byde på ting, hvor der sælges alt fra antikke bøger til sjældne Pokémon-kort.

Datingsider

Hvis man skulle date for 30 år siden, skulle man enten støde på nogen eller blive introduceret af sine venner. Nogle valgte også at satse på annoncer i aviser, men i dag kan det gøres meget nemmere. Ved hjælp af datingsider og apps kan man nu møde den rigtige person, uanset om personen bor i den anden ende af Danmark eller i udlandet. Det er sider som Scor.dk, at brugere både kan finde en kæreste eller en partner, som de kan udleve deres fantasier med.