Blog

5 trin til at opsætte en Wordpress hjemmeside

Sponsoreret indhold:

 

Har du fået lyst til at lave en hjemmeside, og er du kommet frem til, at det kan være en god idé at gøre brug af Wordpress, har vi her lavet en lille step-by-step guide til dig, som du kan vælge at følge. Med disse trin bliver det nemt for dig at komme i gang med at opsætte en Wordpress hjemmeside, også selvom du ingen tidligere erfaring har med at lave hjemmesider.

 

Find de billigste webhotel priser her.

Vælg et domæne

Til at begynde med skal du vælge dig et domænenavn. Det er det domæne, folk skal indtaste i deres browser, når de gerne vil ind på din hjemmeside. Det er helt op til dig, hvad du har lyst til at kalde din hjemmeside, så længe der bare ikke er andre, der har registreret domænet før dig. Så kan du ikke få fat i det.

 

Du kan også selv bestemme, om dit domæne skal ende på DK, COM, NET, ORG eller en af de mange andre endelser, du kan købe. Det er nok mest populært med et DK eller COM domæne.

Køb et webhotel

Når du har valgt dig et domænenavn til din kommende hjemmeside, skal du i gang med at kigge efter et webhotel. Hvis det er, kan du tit købe domæne og webhotel det samme sted, hvis du gerne vil gøre det så nemt som muligt for dig selv.

 

Der er mange gode webhoteller i både Danmark og udlandet. Hvis du skal bruge Wordpress, kan det dog være en god idé at kigge efter et webhotel, som giver dig mulighed for at installere netop Wordpress med bare et enkelt klik. Det er dog heldigvis at finde på langt de fleste webhoteller i dag.

 

Find en officiel rabatkode til Simply her.

Installer Wordpress

Efter at du har købt dit webhotel, og du har sat dit domæne op til at snakke sammen med dit webhotel, skal du i gang med at installere Wordpress på dit webhotel. På den måde kommer der en Wordpress side frem, når du besøger dit domæne.

 

Som sagt kan det gøres med et enkelt klik på langt de fleste webhoteller. Hvis det ikke kan lade sig gøre på den måde, kan det være en mulighed for dig at downloade Wordpress og installere det på dit webhotel på egen hånd. Men det anbefales at gøre det med en 1-click installer.

Indtast detaljerne for din hjemmeside

Sådan. Nu skulle du gerne have en Wordpress side sat op, når du klikker dig ind på dit domænenavn. Men som udgangspunkt er det bare en standardskabelon, indtil du har fået indtastet dine egne detaljer om din hjemmeside.

 

Derfor skal du nu i gang med at redigere på din side, så alle kan se, at det netop er din hjemmeside. Du skal finde på et logo, lave en menu, lave en forside, lægge billeder ind og meget andet. Alt dette kan du gå i gang med at gøre nu, så hjemmesiden bliver din egen.

Vælg dit design

Sidst, men ikke mindst, skal du også finde ud af, hvilket design du gerne vil have på din hjemmeside. Der er lavet rigtig mange designs til netop Wordpress, som du bare kan downloade og indsætte på din side uden at kunne designe selv.

 

Der er lavet mange både gratis og betalte designs. Kan du ikke finde et godt design blandt det gratis udvalg, plejer et design ikke at koste meget mere end et par hundrede kroner, hvis du kan finde et pænt et. Skal du have lavet et unikt design, skal du hyre en designer, der kan gøre det for dig, hvis du ikke selv er i stand til det.