Blog

5 ting du kan gøre for at øge din internethastighed

Du kender sikkert følelsen af, at dit internet ikke rigtigt lever op til den hastighed, du forventede at få fra din udbyder. Du kan også opleve forskellige udsving i hastigheden på ugentlig basis, ja sågar på daglig basis. De fleste af os er tilbøjelige til at tro, at det udelukkende er vores internet-udbyders skyld. At den udbudte internet-kvalitet ganske enkelt er for dårlig. Men det behøver slet ikke at være tilfældet.

Faktum er, at op til flere årsager kan ligge til grund for et til tider langsomt kørende internet. I denne artikel ser vi nærmere på 5 væsentlige ting, man kan gøre for at øge hastigheden på internetforbindelsen. Før du går i gang, kan du eventuelt køre en hastighedstest for at se, hvor hurtig din aktuelle forbindelse reelt er.

For mange brugere sløver hastigheden

Jo flere brugere, der er koblet på dit netværk, desto langsommere vil det blive. Hvis disse brugere samtidig kører data-tung trafik vil forbindelsen blot blive forringet yderligere. Det største problem opstår, hvis der er ukendte brugere på dit netværk. Det kan opstå i tilfælde af, at du ikke har sikret dit trådløse netværk med et kodeord. I så fald vil alle med en mobil enhed i nærheden kunne logge sig uforstyrret på dit internet og surfe derfra. Så sørg altid for at have sikret dit internet med et password, da dette sikrer, at kun husstandens medlemmer benytter hjemmets Wi-Fi netværk. Er du usikker på, om det ganske enkelt er din husstand alene, som tærer på internet-forbindelsen, kan du få et overblik over estimater på forbrug i danske hjem her.

Store afstande mellem router og enhed forringer forbindelsen

Sidder du i en stor lejlighed eller i et hus, hvor routeren er placeret for langt fra din enhed, vil det kunne påvirke din internethastighed. Står routeren tilmed i et lukket rum med betonvægge vil dette blot sænke hastigheden yderligere. For optimal ydelse af routeren bør man placere den så sæt på enhederne, som overhovedet muligt. Det er ofte et vidt begreb i et hjem med mange trådløse enheder, men i den forbindelse bør man så sørge for at placere routeren så centralt for samtlige enheder, som muligt. Man bør om muligt også sørge for, at routeren ikke er gemt væk i et skab eller på anden vis er tildækket eller lukket inde.

Benytter du dig af en VPN på din router, kan denne også være årsagen til et fald i hastigheden. Prøv her eventuelt at vælge en VPN-server, der er tættere på din lokation, eftersom afstanden mellem enheden og VPN-serveren også kan påvirke internethastigheden.

Overfyldte enheder kan svække hastigheden

Det kan også hænde, at internethastigheden især driller på en bestemt enhed. Måske er det hjemmecomputeren, der oplever langsomt internet. Dette er ikke nødvendigvis hverken routeren eller internetudbyderens skyld, men kan skyldes, at din computer simpelthen er fyldt op til randen og mangler hukommelse til at køre korrekt. Ryd derefter op i dine computerprogrammer og sørg for at få slettet historikken samt gamle filer.

Skift det trådløse netværk ud med en kablet forbindelse

Står du akut og mangler flow på din internethastighed, så vil du med stor sandsynlighed altid øge flowet og hastigheden ved at skifte til en kablet forbindelse. Tilslut derfor din computer med routeren via et internetkabel for at opnå internet, der er ugeneret af omkringværende data-støj.

Øg det trådløse signal ved hjælp af en powerline adapter

Bor du i en stor bolig med mange rum, så kan det være en fordel at benytte en powerline adapter. Denne adapter fungerer som en signalforstærker af din internetforbindelse og vil styrke signalet i de rum, hvor en almindelig trådløs router måske ville have svært ved at nå ud.