Blog

5 miljø- og klimavenlige tiltag

Dette indhold er sponsoreret

 

Klimakrisen har længe fyldt meget i medierne, hvilket har fået indflydelse på mange danskeres hverdag. Det kan dog være lidt svært at finde ud af, hvor og hvordan man kan gøre en forskel uden at give afkald på det, som er vigtigt for en i ens liv. Hvis du kunne tænke dig inspiration til nogle miljø- og klimavenlige tiltag, som du eventuelt kan inddrage i din hverdag, så læs med her!

1. Vælg en miljøvenlig transportform

Hvis du skal rejse langt, bør du overveje at bruge offentlig transport eller samkørsel som eksempelvis GoMore i stedet for at tage bilen alene. Dermed er der nemlig flere, der fragtes fra A til B under samme CO2-udledning. Hvis du skal rejse kort er det bedste transportmiddel at tage cyklen eller gå, hvis det er muligt.

2. Spar strøm

Der er mange el-apparater i hjemmet, der bruger strøm, selvom de er i standby-tilstand. Derfor er det en god ide at få som vane at tage stikket ud af stikkontakten og slukke for ubrugte enheder eller anskaffe en strømafbryder. Når du fremover køber nye el-apparater til hjemmet kan du med fordel også undersøge, hvor meget strøm de bruger, så du kan prioritere et apparat med strømbesparelse. En bonus ved dette tiltag er, at du ikke kun sparer strøm, men også penge!

3. Skift til et miljøvenligt elselskab

Derudover kan du også overveje at skifte til et miljø- og klimavenligt energiselskab, hvis du gerne vil gøre noget godt for vores jord. Mange energiselskaber er nemlig baseret på vedvarende energi og 100 % miljø- og klimavenlige uden at der gås på kompromis med kvaliteten og den gode pris.

4. Spis lokalt og mindsk madspil

Der bliver smidt store mængder mad i de danske hjem hver eneste dag. Det er både dårligt for klimaet og privatøkonomien. Du kan være med til at mindske madspild ved at planlægge dine madindkøb og dermed kun købe den mængde mad, som du og din husstand har behov for. Hvis du samtidig prioriterer at købe lokale produkter undgår du også, at madvarerne skal transporteres, og madvarerne er desuden også friskere!

5. Køb holdbart kvalitetstøj eller genbrugstøj

Tøjproduktion er en stor belastning for miljøet og klimaet, og mange danskere har desværre et overforbrug af tøj. Hvis du køber færre stykker tøj, men i bedre kvalitet, så det holder længere, køber du dermed kun det, som du har brug for. Hvis du holder meget af at skifte din garderobe ud kan du alternativt købe massevis af brugt tøj i genbrugsbutikker og online.