Blog

5 essentielle marketing apps for små virksomhedsejere

Mange ejere af små virksomheder har konfliktramte følelser omkring markedsføring. De ved, de har brug for at gøre det, men alle de forskellige typer af markedsføring og tilgange til markedsføring kan gøre det overvældende. Og så er der prisen. Ejere af små virksomheder er ofre sparsommelige, hvilket er nødvendig for at håndtere virksomhedens budget. Markedsføring kan være dyrt, at begå fejl kan ligeså være dyrt men det er ofte endnu dyrere ikke at gøre brug af markedsføring. Men hvordan kommer man i gang, for pizzeriaet ønsker ikke at lære omkring AdWords-kampagner og blomsterhandleren vil arrangere blomster, ikke beherske SEO.

Heldigvis lever vi i en verden med apps. Og mange ejere af små virksomheder har regnet ud, at de kan stå langt bedre med de rette. Herunder har vi samlet en kort liste over vigtige marketing apps for små virksomhedsejere.

Trello

Marketing indebærer en masse projektledelse, hvilket Trello kan gør lettere. Den funktion der virkelig hjælper med marketingsopgaver er tjeklisten, som skaber et overblik. Hvis du opretter en tjekliste til dine mest almindelige marketingsopgaver, kan du spare tid og reducere fejl. De er også nyttige til styring af opgaver på tværs af medarbejdere.

Følgende opgaver kan Trello håndtere:

  • Skrivning af blogindlæg
  • Planlægning af ugens sociale medier opdateringer
  • Opfølgning på sendte e-mails

Facebook Page Manager

Hvis du er en lille lokal virksomhed, der henvender sig til forbrugere (snarere end virksomheder) er der ingen anden platform, du skal være på mere end Facebook. Og mens seneste ændringer har gjort det sværere at se et investeringsafkast fra Facebook, er det stadig vejen frem for at skabe sit brand. Dine kunder forventer nemlig, at du er tilstedeværende hvor de befinder sig. 

At gøre brug af den officielle Facebook-app, kan være en god start. Når du har denne på din telefon, vil du være mere tilbøjelige til at tage et foto fra din virksomhed, eller måske bare fange et smil fra en kunde, der netop fik, hvad denne ønskede. Med andre ord, du får nemmere ved at bygge en god Facebook-side op, med relationer til dine kunder.

SMS markedsføring

Små virksomheder som sælger til private, vil ofte opleve at det er nemt at få fat på deres kunder igennem SMS-beskeder. Kunderne har altid deres telefon på sig, og åbner ofte deres SMS-beskeder indenfor en overkommelig tid. 

Derfor kan du med den korrekte  app/software, fremsende relevante SMS-beskeder til kunderne, når der sker noget for din virksomhed. Ved følgende områder kan små virksomheder gøre brug af SMS-beskeden.

  • Tilbyde en SMS service med tilbud
  • Invitation til arrangement
  • Afholde konkurrencer
  • Opretholde en loyalitetsklub

Fiverr

Hvorfor tilføje Fiverr til denne liste? Fordi det er en fantastisk måde at få små, enkle marketingsopgaver udført for meget overkommelige priser – som f.eks. 30-200 kr. for et logo til din webshop. Find f.eks. 3-4 Fiverr professionelle der kan hjælpe dig med rutine opgaver, som f.eks.:

  • Design af e-bogs forside
  • Konvertere et blogindlæg til slides eller pdf
  • Redigere video- eller billleder
  • Få frilagt dine produktbilleder
  • Få lavet grafik til dit nyhedsbrev

Disse opgaver kan du outsource uden at skulle bekymre dig, og til en pris som er langt billigere end din egen arbejdstid. I betragtning af hvor kort tid de fleste ejere af små virksomheder har til rådighed, er det oplagt at benytte Fiverr.

Google My Business

De fleste behøver ikke at få af vide, hvor vigtigt Google er for deres virksomhed. Hvis du er en lokal virksomhed, skal du være særlig opmærksom på Google My Business. Lokale virksomheder, der er godt optimeret til lokale søgninger kan nemt blive fremvist, især hvis deres anmeldelser er godt og deres Google My Business er udfyldt korrekt. Dette sker uden, at du skal have kendskab til SEO.

Google My Business app’en vil lade dig gøre næsten alt, hvad du kunne gøre fra en stationærcomputer. Det er en fremragende måde at tjekke din profil, statistik og eventuelle nye anmeldelser, mens du har et par ekstra minutter.