Blog

3 tricks til at holde styr på økonomien online

Tænker du papirnusseri og regninger, når du tænker på privatøkonomi? Og er du skræmt ved tanken om, at du skal forholde dig til, hvad du skylder væk og bruger penge på? Det behøver du slet ikke være. Teknologien i dag har nemlig muliggjort, at privatøkonomi slet ikke behøver at være svært eller uoverskueligt.

Du prøver måske at spare penge, hvor du kan, men selvom du slukker for strømmen, kører mindre bil eller installerer solpaneler kan det stadig være svært.

Vi giver dig her 3 gode tricks til, hvordan du kan holde styr på din økonomi ved blot at være online. 

1. Lån penge online, og saml alt ét sted

Når du tager et lån på nettet, modtager du ingen papirer, der skal sættes i mapper. Du kan tjekke alting online. Det betyder, at det pludselig er langt nemmere at forholde sig til tilbagebetalingsplaner, renter, og hvad der ellers følger med at tage et lån.

 

Du kan i dag ikke bare holde øje med lånet online, men også nemt finde det lån, der er billigst til netop din situation. Det betyder, at der både kan være mange penge at spare, og at du samtidig sparer en masse tid, da du ikke selv skal sidde og klikke dig ind på alle de forskellige lånesider. 

2. Brug apps, der kan hjælpe dig

Du kan på nettet i dag finde en lang række apps, der hjælper dig med at holde styr på din privatøkonomi. Flere af dem er gratis, og det behøver ikke være svært.


Det kan f.eks. være apps, der hjælper dig med at spare op til et bestemt mål eller en app, der kan hjælpe dig med at lægge et budget ud fra dine månedlige udgifter og indtægter. På den måde kan du tjekke din økonomi på farten, og det virker ikke så uoverskueligt, som hvis du skulle lave et budget i Excel eller diskutere din opsparing med banken.

 

Henter du MobilePay, kan du ofte få dine kvitteringer tilsendt hertil og bedre holde styr på et eventuelt madbudget. 

3. Udnyt, at netbanken er digital

Der er også klassikeren - netbank - så du altid har dine konti ved hånden. Du bør løbende holde øje med din saldo, så du ved, hvad du bruger dine penge på.

Jo oftere du tjekker din netbank, jo bedre hånd får du om din økonomi. Du kan også booke en aftale med din bankrådgiver, sende mails eller betale regninger. Har du en fast regning, kan du også hente Betalingsservice-appen og tilmelde betalingen her. På den måde slipper du for at