Blog

3 tips til at få hurtigere bredbånd

Det er efterhånden muligt at være online overalt i hele Danmark og snart så kan man komme på internettet i hele verden, men det er stadig ikke alle steder i landet, hvor vi har lynhurtigt internet, da nogle bor på lokationer, hvor der enten ikke er bredbåndskabler, fibernet eller en særlig god 4G forbindelse til det mobile bredbånd. Særligt i tyndt befolkede områder er der ofte udfordringer med at få hurtigt internet, selvom vi dog blive bedre og bedre til at løse disse udfordringer, så er der stadig nogle ting man selv kan gøre, som mange ikke kender til.

Derfor har vi lavet 3 tips til hvordan du får hurtigere bredbånd.

Vælg den rigtige udbyder hvor du bor

Når du skal vælge bredbåndsudbyder, så er det vigtigt at du vælger den udbyder som har de bedste hastigheder og den bedste forbindelse i dit område. For der er nemlig kæmpe forskel på hvilken udbyder der har de bedste muligheder afhængig af om du bor i centrum eller længere ude på landet.

Hvis du bor inde i en tætbefolkede by, så er der en større chance for at du eksempelvis har mulighed for fibernet som er noget af de mest stabile internet du kan få i dag, og som også giver dig de højeste hastigheder. Bor du lidt længere ude, så er det sandsynligvis bredbånd igennem kobbernettet som du kan få leveret, og hvis du er heldig, så har du en central i nærheden af dig som giver dig nogle ret hurtige bredbåndshastigheder. Hvis du bor helt ude på landet eller i et sommerhusområde, så kan det være at mobilt bredbånd er det bedste for dig. Der findes mange sider på nettet som eksempelvis Mit-Bredbaand.dk  som kan give dig et overblik over hvilke udbydere der findes i nærheden af dig, hvor du kan sammenligne priser, udbydere og teknologier.

 

Placer din router bedst muligt

Du må aldrig gemme din router væk, hvis du ønsker at få noget hurtigt internet, da din router får udfordringer med både at modtage og sende signal, hvis den er gemt væk i et skab, bad lukkede døre eller under sofaen som eksempler. Det er ikke fordi en router pynter særligt meget, men man er simpelthen nød til at placere den i nærheden af vinduet eller et andet sted hvor den har fri adgang til signalet, især hvis det er en mobil bredbånds 4G router som skal modtage 4G signal.

 

Få den bedste router

En anden ting som har en afgørende faktor når du skal forøge hastigheden på dit internet, er hvis du har en billig router eller en router af ældre dato. Mange udbydere giver en gratis router med når du skifter til dem, men mange af de modeller du får er relativt billige og af dårlig kvalitet. Derfor kan du, hvis du virkeligt ikke kan få et ordentligt trådløst signal, vælge at købe din helt egen router til omkring 1000 kroner, som sandsynligvis er af langt bedre kvalitet end den du har fået fra din nuværende udbyder.