Blog

3 sider hvor du kan spille din yndlingsspil fra barndommen

Alting var bedre i gamle dage. Ofte kan det være dejligt at tage turen ned gennem memory lane, særligt hvis man var der selv. Computerspil har så mange år på bagen, at vi i dag kan tale om klassiske spil fra 80’erne og 90’erne. Teknologien er i dag så god, at du kan spille dem direkte fra nettet, lige når det passer dig. Du kan selv tage turen tilbage og dykke ned i minderne fra en svunden tid på børneværelset.

Husker du dengang, hvor du glædede dig til at komme hjem fra skole, tænde op for konsollen og spille dit yndlingsspil med din bedste ven og måske en bror eller søster? Måske var det Sonic the Hedgehog, som du elskede, eller hvad med Street Fighter? I dag findes der så mange spil på markedet, at det ikke helt kan genskabe den samme stemning og følelse, der var de eftermiddage for længe siden.

Tag turen tilbage

Men det kan du nu. Der findes nemlig hjemmesider på internettet, hvor du kan dykke ned i dine personlige favoritter fra dengang lydene var midi-filer og hukommelsen var på hele 128 megabyte. Faktisk er der så mange spil til rådighed på nettet, at det kan være svært at vide, hvor man skal starte. Her får du en lille guide.

Nostalgi i to dimensioner

Retrogames.cz er en tjekkisk hjemmeside, hvor du kan finde masser af gamle spil fra 80’erne og begyndelsen af 90’erne. Har du nogensinde prøvet Bomberman eller Dyna Blaster? Du kan også give dig i kast med Sonic præcis som i gamle dag. Og hvis du er rigtig old school, er der altid Tetris og The Oregon Trail. Se, det er minder, fra dengang far var ung.

Skydespil ad libitum

På classicreload.com vil du ikke være til at skyde igennem. Gennemførste du nogensinde Wolfenstein 3D? Eller hvad med Doom II? Hvis vi ikke tager fejl, så virker snydekoderne IDKFA og IDDQD stadig endnu. Test dem af og se, hvad der sker. Så kan det være, du kan slå bosserne denne gang.

Velkommen til 90’erne

Inde på playclassic.games kan du spille Theme Hospital og Heroes of Might and Magic. Det er slutningen af 90’erne, og du kan få dine yndlingsspil emuleret, så de er kompatible med din browser. Det gælder også spil som Settlers og Prince of Persia, så der er rigeligt at tage fat i. Du skal nok sætte hele aftenen af, for der er rigeligt at give sig i kast med.

Og så er der til spillefuglene

Hvis du ikke er så interesseret i gamle spil fra en glemt tid, så kan du altid tage et smut ned i spillehallen uden at bevæge dig et skridt udenfor. Her kan du spille for en casino bonus uden indskud. Det giver dig muligheden for at vinde den helt store gevinst efter en weekend fyldt med gamle minder. I stedet for at dyrke det, der har været, kan du pludselig få råd til det liv, du ønsker dig med de helt store præmier.