Spil » Barn & familie

Tux Typing (Dansk) download

Familie- og børnespillet Tux Typing er til alle, der ønsker at træne deres taste-evner på computertastaturer. Download spillet helt gratis!

Tux Typing med den charmerende Linux-pingvin Tux er et 100 % gratis spil til alle, der gerne vil blive endnu bedre og hurtigere til at skrive på computertastaturer. Det er dog vores vurdering, at den primære målgruppe for spillet sandsynligsvis er børn eller måske forældre, der gerne vil spille spillet med deres børn. På nedenstående GIF-billede ses spillet i aktion!

Her på siden finder du en lille anmeldelse af Tux Typing, som er delt op i forskellige afsnit. Først og fremmest kan du læse lidt om de understøttede styresystemer og sprog, samt hvordan du installerer spillet. Herefter beskrives de forskellige spiltilstande, og så kommer vi også ind på, hvad vi synes, der er godt og mindre godt ved Tux Typing. Til sidst opsummerer vores vurdering af spillet i en lille konklusion.

Tilgængelighed og sprog

Tux Typing er udviklet til både Windows, Mac og Linux. Vi har dog kun selv testet Windows-udgaven af Tux Typing på en PC med Windows 11, men når du trykker på download-linket her på vores hjemmeside, så bliver du ført videre til spillets officielle SourceForge-side, hvor installationsfiler til forskellige styresystemer er tilgængelige.

Installationen af Windows-udgaven tog kun et øjeblik i vores test af spillet, som det ses på GIF-billedet herunder. Hvis du ønsker en genvej på dit skrivebord til spillet, så kan du tilvælge dette under installationsprocessen.

Tux Typing er oversat til mange forskellige sprog, og dansk er også en mulighed, men vi kan ikke anbefale dig at spille spillet på dansk, da oversættelsen er mangelfuld. Desuden er der en af spiltilstandene, som vi slet ikke kunne få til at virke på dansk, hvilket du kan læse mere om længere nede her på siden.

De forskellige slags spil

Hovedpersonen i Tux Typing er pingvinen Tux, som du måske kender i forvejen som maskotten for Linux, og der er 3 forskellige spiltilstande, som du kan spille: Fiskeregn, Plaf kometer og Lektioner. Alle tilstandene kan spilles med forskellige sværhedsgrader, og den nemmeste sværhedsgrad er meget let, så det er vores vurdering, at stort set alle har mulighed for at være med.

I både Fiskeregn og Plaf kometer falder der objekter ned fra toppen af skærmen. I Fiskeregn regner det med fisk, som pingvinen Tux skal skynde sig at spise, og i Plaf kometer er det en slags farlig blå ild. I de nedfaldende objekter står der et eller flere bogstaver, som man skal skynde sig at taste på tastaturet, og det skal man nå at gøre, inden objekterne rammer bunden af skærmen. Spiltilstanden Fiskeregn kan ses på nedenstående GIF-billede:

Den tredje tilstand Lektioner indeholder over 40 forskellige lektioner, og det er den del af spillet, der minder mindst om et reelt spil. Her er pingvinen Tux ikke med, da du i stedet skal trykke på de bogstaver og tegn, som du bliver præsenteret for på skærmen. Et eksempel på sådan en lektion kan ses på nedenstående billede:

Specifikt Lektionstilstanden gav os en del problemer, da vi testede Tux Typing. Vi kunne nemlig ikke få denne tilstand til at virke, når vi spillede spillet på dansk. Lektionerne virkede dog fint, da vi ændrede spilsproget til engelsk i stedet. Af denne grund kan vi derfor ikke anbefale vores brugere af spille Tux Typing på dansk, hvilket selvfølgelig er lidt ærgerligt. I det hele taget er den danske oversættelse også mangelfuld, da der er dele af spillet, der ikke er oversat til dansk.

Fordele og ulemper

Hvis man fokuserer på de positive ting ved Tux Typing, så er et af de største plusser helt klart, at spillet er gratis. Der koster absolut ingenting at hente og installere spillet. Desuden tror vi, at det måske kan være en god måde for børn at blive endnu bedre til at skrive på computeren, når de kan træne deres skrive-evner samtidig med, at de spiller et spil. Og så er vi i det hele taget altid glade for at spille forskellige spil med den charmerende Linux-pingvin Tux!

Fokuserer man på ulemperne, så er der eksempelvis problemet, som vi allerede har nævnt med spiltilstanden Lektioner. Denne kunne vi ikke få til at virke på dansk, og vi var nødt til at ændre spillets sprog til engelsk. Desuden ville vi ønske, at den generelle spil-oplevelse bare var en smule mere poleret. Det er dog samtidig svært at have alt for store forventninger til spillet, når det er gratis og ingen tjener penge på det.

I det hele taget er det nok værd at nævne, at Tux Typing efterhånden er et gammelt spil, der ikke har været opdateret i mange år. Derfor tror vi ikke, at du skal forvente, at spillets fejl og mangler bliver opdateret og fixet.

Vores vurdering

Overordnet set, så synes vi her på Download.dk, at Tux Typing er et middelmådigt spil.

Vi er vilde med idéen om et slags skrivespil til børn, og mange elementer i spillet fungerer faktisk ret godt. Alligevel er der en række af problemer, som trækker spillet ned. Især det faktum, at den ene af spiltilstandene simpelthen ikke virkede for os med dansk sprog, og vi derfor var nødt til at spille Tux Typing på engelsk i stedet.

Hvis du beslutter dig for at prøve Tux Typing, så trykker du simpelthen bare på download-knappen her på siden, og så bliver du automatisk ført videre til SourceForge, hvor du kan hente installationsfilen. Held og lykke med spillet!

Tip: Hvis du er på udkig efter andre computerspil, så kan du heldigvis finde mange af dem her på Download.dk, og vi tilføjer hele tiden flere spil til vores hjemmeside. Eksempelvis kan du finde andre gratis familie- og børnespil, hvis du klikker på dette link!

DownloadTux Typing (Dansk) 1.8.1
Screenshots
Detaljeret Information
Klik her for at afgive din egen stemme

1.414

1.8.1
Windows, Mac & Linux

Mb

Freeware
Kontakt os via email

Klik her

Tux4Kids
Detaljeret Information
1.414
1.8.1
Kontakt os via email
Mb
Freeware
Kontakt os via email
Klik her
Tux4Kids
5 0 1
0

Afinstallering af Tux Typing (Dansk)

Hvis du på et tidspunkt skulle ønske at afinstallere Tux Typing (Dansk) fra din computer igen, så kan du her se, hvordan du kan gøre dette:
  1. Åben kontrolpanelet i Windows
  2. Vælg “Tilføj/Fjern programmer”
  3. Find Tux Typing (Dansk), markér det og vælg “Afinstaller”
  4. Følg nu processen
Skulle Tux Typing (Dansk) være blevet beskadiget og svært at fjerne manuelt, så kan vi anbefale dig at finde hjælp til afinstallering her.
Denne fil er desværre midlertidigt sat i karantæne på vores server da vi mistænker den for at indeholde skadelig kode. Prøv venligst igen en anden dag.