Spil » Strategi

Twelve Minutes download

Download Twelve Minutes på denne side

12 Minutes (eller Tolv Minutter, som spillet hedder på dansk) er et narrativ; en historie, som udspiller sig i et spil-medie. Spillet starter ud i første persons kameravinkel - den mandlige karakter, du spiller som, kigger på sig selv i den metalliske refleksion fra elevatoren, han står i. 

Herefter træder han ud og kameraet skifter til et fugleperspektiv, der kigger ned på manden, ovenfra. Du låser døren op til din bolig og får et kys af din kæreste, som har gjort maden klar til jer. 

Hvad I endnu ikke ved er, at inden for 12 minutter vil du være død; stranguleret af en mystisk politibetjent, som har banket på døren. Øjeblikket efter at dine øjne lukker sig, åbner de sig igen, hvorefter din kæreste kommer ud af badeværelsesdøren og giver dig et kys; maden er klar - og om lidt banker det på døren, igen. 

En historie, der gentager sig, på godt og ondt

Historien i sig selv er ikke ligefrem banebrydende - faktisk minder plottet jo meget om den kendte film kaldet Groundhog Day (filmen hedder ‘En ny dag truer’ på dansk), hvor en journalist også vågner op igen og igen til den samme dag. 

Som det også blev hentydet i det ovenstående, er dette præmissen bag spillet. 

Forklædt som et point and click adventure spil, får du her et thriller spil, som leger med dine følelser og får dig til at betvivle alt du ved - både inden for og uden for spillet. 

Lær af dine fejltagelser - eller dø igen

Når du har spillet igennem tidssekvensen én gang, lærer du noget om, hvordan historien hænger sammen - du kan også finde spor i lejligheden, som du kan samle op og bruge ved hjælp af spillets click and drag interface.

Et lille hint fra os er at huske at holde øje med billederne i lejligheden, da de symboliserer nogle af de forandringer der kommer i historien, som den udspiller sig. 

Spillet har modtaget nogle hårde anmeldelser, hvilket kan være resultatet af at folk er blevet grebet af spillets hype, men uden at have tid til at sætte sig ind i den psykologiske terror og omvæltning, som spillet tilbyder. 

Repetition leder hurtigt til frustration

En anden negativ note, der kan påpeges i forbindelse med spillet er dets repetition. Det er selvfølgelig en kæmpe del af spillet, som også er med til at gøre spillet specielt. Men man kan hurtigt komme til at sidde fast i det samme loop om og om igen, hvis man ikke bruger sin tid effektivt - og det kan godt blive frustrerende i længden. 

I sidste ende handler det om at fokusere på alle de informationer, man finder frem til og at bruge dem på den rette måde, så man ender ud med et godt endeligt resultat. 

Fantastisk voice acting, et uhyggeligt perspektiv og fin grafik

På trods af spillets repetitive natur, er der også dele af spillet, som alligevel overrasker, selvom du oplever det samme gentagne gange. 

Et af disse elementer er stemmerne bag hovedfigurerne. På spillets hjemmeside er stemmerne krediteret til nogle af de helt store nutidige hollywoodstjerner: "James McAvoy, Daisy Ridley and Willem Dafoe", står der. 

James McAvoy er blandt andet kendt fra film, såsom X-Men, hvor han spiller den unge professor Charles Xavier, og fra den populære thriller kaldet ‘Split’ og efterfølgeren ‘Glass’, hvor han spiller et menneske med personlighedsforstyrrelse, som får ham til at skifte mellem forskellige personlighedstyper, blandt andet et barn og den rolige ældre kvinde, Patricia. 

Daisy Ridley er i disse tider nok mest kendt for sit arbejde som Rey i de moderne Star Wars film, som hun har modtaget meget ros for. 

Willem Dafoe er et navn, som klinger dybt i Hollywood, da han har spillet med i mange populære film. Der hvor de fleste nok vil kunne genkende ham fra, er fra hans rolle som Spidermans fjende, Green Goblin, i 2002 versionen med Tobey Maguire i rollen som Spiderman. 

Grundet disse individers intense viden inden for skuespils verden, er der en masse følelser og praktisk viden, som bliver implementeret i deres stemmebrug. På trods af spillets abstrakte præmis og det til tider lidt simple grafiske udseende (særligt når man tænker på, at der ikke er meget variation i lokation), er stemmerne virkelig med til at afrunde historien - og sælge den, som den oplevelse, det i virkeligheden er.  

Du får noget for pengene - men er det det hele værd?

Spillet er en virkelig speciel oplevelse - og den har en hel del øjeblikke, hvor alt du tror, du ved om situationen bliver vendt fuldstændigt på hovedet. Repeterende spil er for mange personer et no-go, fordi spillet hurtigt kan komme til at virke kedeligt. 

Men i 12 Minutes kan du faktisk klare det meste af spillet relativt hurtigt, hvis blot du lytter til hvad der bliver sagt og tager spillet stille og roligt. Jo mere hektisk du selv gør spillet, des flere fejl vil du højst sandsynligt ende med at begå. Og jo flere gange starter din dag forfra.

Hvis du kan se bort fra de loops, der gentager sig, hvor du ikke føler, du lærer noget nyt, men i stedet vælger at se spillet som en psykologisk thriller, ala en film, så kan du få nogle utroligt spændende oplevelser med Twelve Minutes.

Andre spil, der minder om dette

Hvis du ikke kan få nok af spil, der leger med tid og bruger gentagelser som et spil-element, så har vi det helt rette spil for dig. Deathloop er et spil, som blev udgivet i efteråret 2021 og som tilbød en helt særlig oplevelse med deres integrerede døds loop, som et af hovedelementerne i gameplayet. 

Hvor du i Twelve Minutes skal tænke taktisk klogt, grundet dine begrænsede forsvarsmetoder, har du i Deathloop mulighed for at slå igen, så at sige, med alle remedier, du kan forestille dig. Du får en masse forskellige skydevåben og endda magiske kræfter, som du kan bruge til at bekæmpe fjenderne på øen, som alle sammen prøver at dræbe dig: igen og igen. 

Konklusion

Spillet er, generelt set, en fed oplevelse, med en meget mærkelig historie, som det er svært at finde hoved og hale i, indtil det sidste. 

Grafikken er faktisk overraskende flot, men kan virke simplistisk til tider, grundet fugle-perspektivtet. Spillet kører faktisk glat fra start til slut. 

På trods af spillets repetitive natur, så er der stadig tale om et spil, hvor der er kælet for detaljerne, især når man lytter til skuespillernes levering af deres replikker. I denne afdeling er der altså ikke sparet på noget. 

Lyt ikke til hypet, eller de negative anmeldelser alene; men læg disse oplevelser sammen og find ud af, om dette uhyggelige og mystiske spil, kunne være noget for dig. 

Vi havde det i hvert fald sjovt med at prøve at løse spillets mordgåde. 

DownloadTwelve Minutes 1.0
Video
Screenshots
Detaljeret Information
Windows, Xbox

15.000 Mb

Media

28-09-2021
Kontakt os via email

Klik her

Annapurna Interactive

Detaljeret Information
Der er endnu ingen stemmer
Klik her for at afgive din egen stemme
341
1.0
Kontakt os via email
15.000 Mb
Media
28-09-2021
Kontakt os via email
Klik her
Annapurna Interactive
29-09-2021

0 0 1
0

Afinstallering af Twelve Minutes

Hvis du på et tidspunkt skulle ønske at afinstallere Twelve Minutes fra din computer igen, så kan du her se, hvordan du kan gøre dette:
  1. Åben kontrolpanelet i Windows
  2. Vælg “Tilføj/Fjern programmer”
  3. Find Twelve Minutes, markér det og vælg “Afinstaller”
  4. Følg nu processen
Skulle Twelve Minutes være blevet beskadiget og svært at fjerne manuelt, så kan vi anbefale dig at finde hjælp til afinstallering her.
Denne fil er desværre midlertidigt sat i karantæne på vores server da vi mistænker den for at indeholde skadelig kode. Prøv venligst igen en anden dag.