Spil » Sport

Extreme Tux Racer download

Glid gennem de flotte sne- og bjergrige baner i racerspillet Extreme Tux Racer! Spillet kan downloades gratis til Windows og Linux!

Leder du efter et gratis racerspil til Windows eller Linux? Og er du vild med den charmerende pingvin Tux? Så er du kommet til det helt rette sted! Extreme Tux Racer er nemlig et gratis racerspil med Tux i hovedrollen, som du kan læse meget mere om her på siden. Se gameplay fra spillet på nedenstående GIF-billede!

Der er blevet udgivet mange spil igennem tiden med pingvinen Tux, der dog nok stadig er bedst kendt som værende den officielle Linux-maskot. Tux har også hovedrollen i Extreme Tux Racer, der ifølge Wikipedia på dette link faktisk er baseret på et langt ældre spil, nemlig klassikeren Tux Racer, som oprindeligt blev udgivet helt tilbage i år 2000. Tux Racer kan du også finde her på Download.dk, hvis du klikker her, men det er ikke blevet opdateret i mange år, så vi anbefaler, at du prøver Extreme Tux Racer i stedet.

Denne anmeldelse er skrevet ud fra vores erfaringer med spillet. Nederst nævner vi desuden et andet racerspil med Tux, som vi varmt kan anbefale til alle vores brugere. God fornøjelse!

Tilgængelighed og installation

Extreme Tux Racer er tilgængeligt til både Windows og Linux, og når du klikker på download-knappen her på siden, så kommer du automatisk videre til SourceForge, hvor installationsfilerne til begge styresystemer er tilgængelige. Det kan spilles på en række af forskellige sprog, såsom tysk, fransk og svensk, men på nuværende tidspunkt er Extreme Tux Racer desværre ikke oversat til dansk.

Det er version 0.8, som vi selv har testet på en PC med Windows 11, og som det kan ses på nedenstående GIF-billede, så forløber installationen som en klassisk Windows-installation. Vi oplevede ikke, at der automatisk blev oprettet en skrivebordsgenvej til Extreme Tux Racer, men til gengæld er det nemt at finde spillet inde i Windows-startmenuen.

Ud fra en hurtig Google-søgning fandt vi ud af, at Extreme Tux Racer faktisk også findes i en Mac-version på Apples App Store. Denne version koster dog penge, og det ligner også, at den muligvis er udgivet af en anden udvikler. Vi har ikke selv testet denne Mac-udgave, men du finder den på dette link.

Opsætning af spillerprofil og karakter

Når du åbner Extreme Tux Racer for første gang, så bliver du præsenteret for introduktionsskærmen, hvor du skal vælge din spillerprofil og din karakter. Vi oplevede, at der fra starten af allerede var oprettet spillerprofilerne “Bunny” og “Racer”, men du kan også oprette nye spillerprofiler med valgfrie navne, hvis du ønsker det.

Som det ses på nedenstående GIF-billede, så kan du spille med karakterne Tux, Trixi, Boris, Samuel og Beastie.

Alle karaktererne har forskellige designs, men det er ikke vores opfattelse, at valget af karakter gør nogen forskel rent gameplay-mæssigt, når man spiller selve spillet. Du skal altså blot vælge den karakter, som du rent visuelt foretrækker.

Sådan spiller man

Når du har installeret spillet og valgt en karakter, så er du klar til at komme i gang. Inden du starter dit første ræs, er det dog en god idé lige få styr på de forskellige taster, som man bruger til at styre spillet med. Hvis du trykker på knappen “Help” i spillets hovedmenu, så bliver du præsenteret for alle tasterne. Vi har taget et skærmbillede af hjælpe-siden og indsat det herunder.

For kort at opsummere det allervigtigste, så styrer du grundlæggende med piletasterne på tastaturet, og så kan du bruge mellemrums-tasten til at hoppe med. Hvis du foretrækker et lidt mere spillekonsols-agtigt setup, så kan du selvfølgelig også overveje at tilslutte en controller til din computer og bruge den til at styre med i stedet.

Når du er klar til at spille, så anbefaler vi, at du starter med at trykke på menupunktet “Practice”. Herinde er der adgang til en lang række baner, og du har fri mulighed for at øve dig lige så meget, som det passer dig.

Når du føler, at du har nogenlunde styr på spillet, så kan du herefter gå tilbage til hovedmenuen og vælge “Enter an Event”. Her har du mulighed for at spille dig igennem forskellige turninger. Ud fra vores erfaringer, så kræver det en del øvelse at klare sig godt i disse turninger, og vi nåede kun at komme igennem nogle af de allerførste baner i vores lille test af spillet. Extreme Tux Racer er altså et spil, som du kan bruge lang tid på, hvis du finder det underholdende.

Extreme Tux Racer er dog langt fra et perfekt spil. Først og fremmest så er grafikken ikke særlig god. Efter vores mening er den ret primitive grafik alligevel ret charmerende til en hvis grad, men den er ikke god, hvis du sammenligner den med de fleste moderne spil udviklet i dag. Derudover, så synes vi også, at det er værd at nævne, at Extreme Tux Racer ikke har nogle multiplayer-funktioner overhovedet. Du kan hverken spille mod computerstyrede karakterer eller dine venner, så på nogle måder er det altså et lidt ensomt spil.

Konklusion

Overordnet set, så synes vi her på Download.dk, at Extreme Tux Racer er et fint lille spil. Hvis du vælger at tage spillet seriøst og slå gode rekorder, så kan du bruge virkelig lang tid på det, men det er også et fint spil, hvis man blot ønsker at slappe lidt af med et par baner en gang imellem.

Det er dog svært at ignorere, at grafikken ser lidt gammeldags ud, og det er super ærgerligt, at man ikke kan spille spillet mod andre. Hvis det netop er multiplayer-funktioner, som du savner, så anbefaler vi, at du i stedet prøver SuperTuxKart, som vi har beskrevet i afsnittet herunder.

Prøv også racerspillet SuperTuxKart

Hvis du gerne vil prøve et andet racerspil med pingvinen Tux, så kan vi varmt anbefale SuperTuxKart. Læs vores anmeldelse af spillet ved at klikke lige her. SuperTuxKart er gratis og minder på mange måder om Nintendos Mario Kart, som det kan ses på nedenstående GIF-billede af spillets gameplay.

SuperTuxKart indeholder mange forskellige spiltilstande og baner, og i modsætning til Extreme Tux Racer, så kan du også spille multiplayer i dette spil mod både virkelige og computerstyrede spillere. På mange måder er Extreme Tux Racer og SuperTuxKart dog ret forskellige spil, så hvis du gerne vil prøve et af spillene, så anbefaler vi, at du prøver det af dem, som du selv finder mest interesant.

DownloadExtreme Tux Racer 0.8
Screenshots
Detaljeret Information
Klik her for at afgive din egen stemme

223

0.8
Windows & Linux

Mb

Freeware
Kontakt os via email

Klik her

The ETR Team
Detaljeret Information
Der er endnu ingen stemmer
Klik her for at afgive din egen stemme
223
0.8
Kontakt os via email
Mb
Freeware
Kontakt os via email
Klik her
The ETR Team
0 0 1
0

Afinstallering af Extreme Tux Racer

Hvis du på et tidspunkt skulle ønske at afinstallere Extreme Tux Racer fra din computer igen, så kan du her se, hvordan du kan gøre dette:
  1. Åben kontrolpanelet i Windows
  2. Vælg “Tilføj/Fjern programmer”
  3. Find Extreme Tux Racer, markér det og vælg “Afinstaller”
  4. Følg nu processen
Skulle Extreme Tux Racer være blevet beskadiget og svært at fjerne manuelt, så kan vi anbefale dig at finde hjælp til afinstallering her.
Denne fil er desværre midlertidigt sat i karantæne på vores server da vi mistænker den for at indeholde skadelig kode. Prøv venligst igen en anden dag.