Programmer » Utilities » Diverse utilities

GPU-Z download

Her kan du gratis downloade det lille og smarte program GPU-Z, der giver dig detaljerede informationer om din computers grafikkort.

Er du i tvivl, om dit grafikkort og dine GPU’er giver dig de optimale ressourcer til at udnytte din computers enorme potentiale? Så kan programmet GPU-Z være en kæmpe gevinst for dig. Det lille program giver dig detaljerede informationer om dit grafikkort, mens dine GPU’er også kan følges - endda i realtid.

Programmets startside giver dig et hav af informationer omkring dit grafikkort, dets udgivelsesdato, antallet af shader processorer, hukommelse og meget andet. 

En hjælpende hånd

Alle disse informationer kan hurtigt virke overvældende, mens at de knap så teknisk begavede af os hurtigt kan blive tabt i overfloden af forkortelser og tekniske betegnelser. Netop derfor er programmet også udviklet til at hjælpe dig med at forstå alle dit grafikkorts elementer. Når du derfor holder musen henover et bestemt element, vil du se en taleboble poppe op med uddybende information omkring elementet. Dermed kan du også forstå, hvad det er du kigger på. Det er tydeligt, at disse talebobler skal hjælpe folk med at forstå elementerne, og netop derfor er sproget også skrevet på en måde, så alle gerne skulle kunne forstå, hvad det er for et element, som vi har med at gøre. Dog skal det også nævnes, at programmet udelukkende er tilgængeligt på engelsk. Netop derfor kan det også blive en endnu mere udfordrende opgave at benytte programmet som dansker.

Sensor-menuen

Klikker du væk fra startsiden og over på menuen der hedder Sensors, vil du se en række måleredskaber, der giver dig en masse informationer om dine GPU’er i realtid. 

Eksempelvis finder du GPU’ens temperatur, så du kan holde øje med, om denne bliver overophedet. Dette betyder altså også, at du selv kan teste, om dine GPU’er er stærke nok til at klare de opgaver, som du udsætter dem for. Starter du et krævende program, vil du kunne holde øje med, om GPU’en bliver endnu varmere. Dermed ved du også, hvornår du skal ud og opgradere til en bedre GPU, så du undgår, at din computer brænder sammen. Du kan også selv bestemme hvilken måling af temperatur, som du ønsker at blive præsenteret for. Programmet er automatisk sat til at vise dig den nuværende temperatur, mens du selv kan ændre den til at vise enten den højeste, laveste eller gennemsnitlige måling.

GPU-Z lige ved hånden

Programmet fylder meget lidt på din harddisk netop fordi, der ikke er særlig mange og heller ikke særligt krævende funktioner i det. Dette har den fordel, at programmet heller ikke behøves at blive installeret på din computer. Dermed kan du starte programmet direkte, når det er downloadet. Ønsker du at have programmet med dig rundt på eksempelvis et USB-stik, er GPU-Z også perfekt udviklet til det. Du hiver blot programmet over på dit USB-stik, og dermed kan du direkte fra USB-stikket åbne programmet og tjekke grafikkort og GPU’er på alle de systemer, som du ønsker.

Sammenlign med andre grafikkort

Det er selvfølgelig svært at sige meget om et grafikkorts tilstand uden at kunne sammenligne det med andre kort. Netop derfor giver udviklerne dig også muligheden for at sammenligne dit grafikkort med de bedste på markedet. Klikker du på Lookup-knappen øverst til højre i programmet, bliver du taget til producentens hjemmeside. 

På denne finder du detaljerede beskrivelser af alverdens grafikkort, og altså også dit eget. Dermed kan du let sammenligne dit grafikkort med andre, mens at du også kan finde et nyt grafikkort, som muligvis passer endnu bedre til dig. Grafikkortene beskrives ned til mindste detalje, mens de også rangeres, så du kan finde det allerbedste.

Programmets design

Da programmet er blevet udviklet, kan man roligt sige, at udseendet ikke har været en prioritet. Programmet ligner mest af alt et fra 90’erne, og det kan derfor godt være en smule deprimerende at kigge på, særligt hvis man sidder på en nyere computer. Heldigvis har udviklernes prioritet i stedet ligget i at udvikle nogle funktioner, der fungerer upåklageligt, og med dette har de fået succes.

Andre programmer fra TechPowerUp

Udover GPU-Z har TechPowerUp også udviklet programmer CPU-Z. Selvom navnene ligger tæt op af hinanden, er der tale om to ret forskellige programmer. Udtrykket og designet ligner hinanden, men hvor GPU-Z giver informationer om dine grafikkort, får du hos CPU-Z informationer om cache, clocks og hardware. Det er selvfølgelig også helt gratis at downloade, og du kan læse meget mere om det lige her.

Tilgængelighed

For at kunne benytte GPU-Z skal din computer køre på et Windows-styresystem. Programmet er ikke udviklet til hverken Mac eller Linux, så brugere af disse må desværre søge andre alternativer.

Konklusion

Ønsker du informationer om dit grafikkort eller dine GPU’er, så er GPU-Z det perfekte valg. Du får detaljerede beskrivelser og kan sammenligne med de bedste grafikkort på markedet. Programmet giver dig muligheden for at følge dine GPU’er i realtid, så du ved præcis hvordan de præstere alt afhængigt af hvad du foretager dig på din computer. Det er desværre kun på engelsk, men heldigvis er sproget skrevet, så vi alle gerne skulle kunne forstå det. Du kan downloade det gratis på siden her.

Download GPU-Z 2.26.0 her

Screenshots
Detaljeret information
Downloads
222

Version
2.26.0

Tilføjet
18-11-2019
Kompatible systemer
Windows

Størrelse
6.8 Mb

Licens
Freeware

Rapporter dødt link
Kontakt os via email

Mail til en ven
Klik her

Producentens hjemmeside
TechPowerUp
Detaljeret information
Brugernes Vurdering
Der er endnu ingen stemmer
Klik her for at afgive din egen stemme
Downloads
222
Version
2.26.0
Tilføjet
18-11-2019
Kompatible systemer
Windows
Størrelse
6.8 Mb
Licens
Freeware
Rapporter dødt link
Kontakt os via email
Mail til en ven
Klik her
Producentens hjemmeside
TechPowerUp
0 0 1
100 kr

Afinstallering af GPU-Z

Hvis du på et tidspunkt skulle ønske at afinstallere GPU-Z fra din computer igen, så kan du her se, hvordan du kan gøre dette:
  1. Åben kontrolpanelet i Windows
  2. Vælg “Tilføj/Fjern programmer”
  3. Find GPU-Z, markér det og vælg “Afinstaller”
  4. Følg nu processen
Skulle GPU-Z være blevet beskadiget og svært at fjerne manuelt, så kan vi anbefale dig at finde hjælp til afinstallering her.
Denne fil er desværre midlertidigt sat i karantæne på vores server da vi mistænker den for at indeholde skadelig kode. Prøv venligst igen en anden dag.