Programmer » Multimedie » Screen Capture

ScreenToGif download

Optag videoer af din skærm med det super smarte ScreenToGif til Windows! Programmet kan downloades helt gratis, og så er det endda på dansk!

Har du ledt efter et godt program til at optage videoer af din skærm med, som du efterfølgende kan gemme i filformater såsom GIF og MP4? Så skal du helt sikkert overveje at downloade ScreenToGif. Det er nemlig et fænomenalt stykke software, som vi her på Download.dk ofte selv bruger, når vi tager billeder af nye computerprogrammer, og derfor vil vi selvfølgelig også gerne anbefale det til alle vores brugere!

ScreenToGif er helt og aldeles gratis. Det koster hverken noget at hente eller installere programmet. Derudover kan vi også nævne, at man har mulighed for at anvende programmet med dansk sprog. Her er der altså tale om et program, som alle med en Windows-computer kan bruge.

Desværre kan man ikke bruge ScreenToGif på Mac og Linux, så hvis man bruger en af disse platforme, så bliver man nødt til at finde et andet program. Vi har en kategori her på Download.dk med andre billedbehandlingsprogrammer, som man kan prøve at kigge igennem ved at trykke på dette link.

Brugerflade og funktioner

Selvom ScreenToGif er et program, der er fuld af mange funktioner, så er det også rigtig nemt at bruge. Når man åbner ScreenToGif, så bliver man præsenteret for fire store knapper: Optag, Webcam, Tavle og Redigér. Hvis man ønsker at optage en video af sin skærm, så trykker man selvfølgelig bare på optag-knappen.

Når man har trykket på optage-knappen, så kommer der en slags ramme op, og ScreenToGif optager alt på skærmen, der befinder sig inden for denne ramme. Derfor skal man lige huske at indstille den, så størrelsen på rammen passer til det på skærmen, som man gerne vil optage. Herefter er det bare at trykke på optage-knappen. Når man er færdig, så trykker man på stop-knappen nede i højre hjørne af rammen, og ScreenToGif åbner nu ens skærmvideo i det indbyggede videoredigeringsværktøj.

Videoredigeringsværktøjet er en af de allersmarteste funktioner i ScreenToGif. Her har man nemlig mulighed for at justere og redigere sin skærmvideo, så den bliver præcis, som man ønsker, at den skal være.

Et godt eksempel på noget smart funktionalitet i ScreenToGif er, at man kan indsætte vandmærker. Hvis du kigger på GIF-billedet over teksten her, så har vi indsat et lille Download.dk-logo nede i hjørnet. Det har vi gjort, fordi så ved alle, at GIF-billedet kommer fra vores hjemmeside. Vandmærket har vi indsat med ScreenToGif, og det er super nemt at gøre. Inde i videoredigeringsværktøjet trykker man på knappen “Billede” oppe i toppen, hvorefter man klikker på “Vandmærke”. Herefter vælger man den ønskede fil, som man gerne vil indsætte, samt hvor den skal placeres. Når man har klikket på “Anvend”-knappen til allersidst, så er vandmærket sat ind, og så kan man gemme sin video i det filformat, som man foretrækker. Eksempelvis GIF eller MP4.

Man kan også gøre mange andre ting med ScreenToGif. Når man redigerer sine skærmvideoer, så kan man eksempelvis tilføje tekst og overgange. Der er desuden en tavle-funktion, som man kan vælge, når man åbner programmet. Når man tegner på tavlen, så begynder ScreenToGif automatisk at optage, hvad man tegner. Smart!

Findes også i en portable udgave

Hvis man ønsker det, så kan man vælge at hente ScreenToGif i en portable udgave inde på udviklerens hjemmeside. Det er super smart, fordi når et program kan beskrives med det engelske ord “portable” (altså transportabel på dansk), så kan man bruge det helt uden at installere det på computeren. Eksempelvis kan man tage det med sig på et USB-stik og bruge det på ens arbejdscomputer på kontoret.

Vi har desværre ikke testet portable-udgaven af ScreenToGif, men vi har tidligere anmeldt PortableApps.com, der er et værktøj, som vi kraftigt kan anbefale alle at prøve. Det er en slags programlauncher, som man kan bruge til at holde styr på alle sine transportable programmer. Man kan fx installere det på et USB-stik, og så har man adgang til alle ens yndlingsprogrammer, uanset hvor man befinder sig i verden.

Et smart alternativ til screenshots: Sniptool

Hvis du leder efter et alternativ til ScreenToGif, som også kan bruges til at tage skærmbilleder (screenshots) med, så er Sniptool et andet program, som vi også kan anbefale dig at prøve. Sniptool er også helt gratis, men der er dog desværre ikke en dansk udgave af programmet på nuværende tidspunkt.

Fordelen ved Sniptool er, at programmet både kan bruges til at gemme screenshots og optage skærmvideoer med. Desuden har programmet også et super smart indbygget billedbehandlingsværktøj, som du kan bruge til at redigere dine skærmbilleder med. Eksempelvis kan du tilføje pile, tekst og vandmærker.

Den store ulempe ved Sniptool er, at der ikke er et indbygget videoredigeringsværktøj, men sådan et værktøj har ScreenToGif jo indbygget. Derfor kan vi faktisk anbefale, at man både prøver at hente ScreenToGif og Sniptool, for så har man altid to rigtige gode programmer, og så er man altid klar til både at tage screenshots og gemme skærmvideoer!

Konklusion

Kort sagt, så er ScreenToGif et virkelig godt program! Så hvis du leder efter et værktøj, som du kan bruge til at optage videoer af din skærm med, så kan vi varmt anbefale dig at downloade programmet! Faktisk bruger vi ofte programmet her på Download.dk, når vi selv tester programmer, for vi inkluderer jo ofte GIF-billeder, når vi beskriver de mange programmer og spil, som du kan finde her på siden.

Som det er nævnt højere oppe her på siden, så kan vi også anbefale alle at tjekke Sniptool ud. Det er ikke et lige så godt værktøj til skærmvideoer, men til gengæld er det et super godt program at have, hvis man også gerne vil have et program, som man kan bruge til at gemme og redigere screenshots med!

Download ScreenToGif 2.38.1 her

Screenshots
Detaljeret information
Downloads
438

Version
2.38.1

Tilføjet
21-07-2022
Kompatible systemer
Windows

Størrelse
167 Mb

Licens
Freeware

Opdateret
Rapporter dødt link
Kontakt os via email

Mail til en ven
Klik her

Producentens hjemmeside
Nicke Manarin
Detaljeret information
Brugernes Vurdering
Der er endnu ingen stemmer
Klik her for at afgive din egen stemme
Downloads
438
Version
2.38.1
Tilføjet
21-07-2022
Kompatible systemer
Windows
Størrelse
167 Mb
Licens
Freeware
Opdateret
27-06-2023
Rapporter dødt link
Kontakt os via email
Mail til en ven
Klik her
Producentens hjemmeside
Nicke Manarin
0 0 1

Afinstallering af ScreenToGif

Hvis du på et tidspunkt skulle ønske at afinstallere ScreenToGif fra din computer igen, så kan du her se, hvordan du kan gøre dette:
  1. Åben kontrolpanelet i Windows
  2. Vælg “Tilføj/Fjern programmer”
  3. Find ScreenToGif, markér det og vælg “Afinstaller”
  4. Følg nu processen
Skulle ScreenToGif være blevet beskadiget og svært at fjerne manuelt, så kan vi anbefale dig at finde hjælp til afinstallering her.
Denne fil er desværre midlertidigt sat i karantæne på vores server da vi mistænker den for at indeholde skadelig kode. Prøv venligst igen en anden dag.