Programmer » Multimedie » Film redigering

Shotcut download

Download videoeditoren Shotcut (dansk) gratis her

Er du endt i den situation, hvor du står for at skulle skabe et eller andet filmisk projekt? Måske er det til en pitch på arbejdet, eller så er det gruppearbejde på gymnasiet. Vi alle kommer til at skulle arbejde med filmisk materiale på et eller andet tidspunkt i vores liv.

Og når den opgave banker på døren, så er det nødvendigt at have et program, der er let at bruge for en nybegynder, men også tillader en mere avanceret bruger at få nogle ekstra muligheder. Et sådant program er Shotcut, der kan hjælpe dig med at banke en god film sammen.

Skab film som du vil have dem

Shotcut er et program, der er i øjenhøjde med mange mennesker uafhængigt, er deres færdigheder inden for filmisk bearbejdelse. Du kan være rigtig dygtig, og få meget ud af programmet med dine færdigheder. Er du en nybegynder, kan du også få meget ud af programmet, og vokse lidt ind i de andre funktioner undervejs. 

Shotcut understøtter langt de fleste billede- og videoformater, du kan tænke dig til. Hvilket vil sige, du ikke skal bekymre dig alt for meget om, hvilket format du optager i. Programmet kan desuden og eksportere din video i mange formater. 

Dernæst kan du eksperimentere med noget af det mere interessante som filtre. Shotcut tilbyder dig en lang række filtre du kan bruge til at skabe forskellige stemninger og indtryk. Der er filtre til både lyd og billede, hvor du kan gøre det meste fra at dæmpe specifikke tonelejer i lyden og til at gøre grøn som farve den mest fremtrædende. 

Kombinér flere projekter på én gang

Typisk når man laver en film, så vil man gerne have, der på en eller anden måde er en kongruens mellem de forskellige klip, man optager. Men typisk sker der altid nogle uregelmæssige ting, som komplicerer dette.  

Derfor er det smart at bruge Shotcut. Her får du nemlig en Timeline utility, hvor du kan danne dig et overblik over dine diverse klips. Så kan du normalisere lydniveau, f.eks., så det er det samme på alle klips, tilpasse størrelse, farvekomposition etc. 

På denne måde kan du let få styr på alle dine løse videoklip, og gøre dem til en del af et større projekt, der også giver mening rent teknisk. 

Til dig, der vil forbedre dine editing færdigheder

Shotcut er et rigtig godt program for folk, der først lige er begyndt på at lege en smule rundt med at redigere og arbejde med filmisk materiale. Det er relativt simpelt at komme i gang med programmet, og man lærer hurtigt de forskellige funktioner at kende. 

Og så er der også god plads til at vokse med programmet. Jo bedre du bliver, jo mere opdager du så også over tid, du kan gøre. Programmet kan nemlig rumme mange folk med forskellige færdighedsniveauer.

Et overskueligt opsat design

Shotcut i forhold til programmets design er udført på simpel manér. Du arbejder typisk med fire forskellige vinduer i programmet på samme tid, der hver gør noget forskelligt. 

I din absolutte midte har du vinduet, hvor din film vises. Her kan du holde øje med, hvad dine ændringer har af effekt. Til venstre har du det vindue, der typisk behandler dine forskellige effekter etc. Til højre har du job-vinduet, hvor du kan holde styr på andre projekter. Og i hele bunden får du typisk en tidslinje, hvor du kan redigere i dine filmiske klips også. 

I toppen har du en værktøjsbar, der typisk supplerer dig med genveje til de forskellige handlinger, der kan udføres i disse vinduer. 

Generelt set er de fleste ting sat fint og logisk op, og programmet er nemt at navigere rundt i. Derfor burde det ikke tage en nybegynder alt for lang tid, at blive bekendt med programmet, og hvordan det lige “svinger” under brug. 

Alternativ software

Hvis du er mere til at redigere billeder end film, så findes der bedre programmer end Shotcut til dette formål. En naturlig kandidat her et Adobe Photoshop, der i mange år har været det foretrukne program, når det gælder billedredigering. Med sit hav af funktioner, høje brugervenlighed og smukke resultater kan det fint anbefales. Adobe Photoshop kan downloades her

Konklusion

Shotcut er et smukt program til video editing både for nybegyndere og mere avancerede brugere. Med sine varierede og let anvendelige funktioner kan man hurtigt og enkelt få samlet sig et fint filmisk produkt til de fleste formål. Derfor kan det kun anbefales.

Download Shotcut 19.10.20 her

Screenshots
Detaljeret information
Downloads
727

Version
19.10.20

Tilføjet
30-10-2019
Kompatible systemer
Windows

Størrelse
71.2 Mb

Licens
Freeware

Opdateret
Rapporter dødt link
Kontakt os via email

Mail til en ven
Klik her

Producentens hjemmeside
Dan Dennedy
Detaljeret information
Brugernes Vurdering
Der er endnu ingen stemmer
Klik her for at afgive din egen stemme
Downloads
727
Version
19.10.20
Tilføjet
30-10-2019
Kompatible systemer
Windows
Størrelse
71.2 Mb
Licens
Freeware
Opdateret
30-10-2019
Rapporter dødt link
Kontakt os via email
Mail til en ven
Klik her
Producentens hjemmeside
Dan Dennedy
0 0 1

Afinstallering af Shotcut

Hvis du på et tidspunkt skulle ønske at afinstallere Shotcut fra din computer igen, så kan du her se, hvordan du kan gøre dette:
  1. Åben kontrolpanelet i Windows
  2. Vælg “Tilføj/Fjern programmer”
  3. Find Shotcut, markér det og vælg “Afinstaller”
  4. Følg nu processen
Skulle Shotcut være blevet beskadiget og svært at fjerne manuelt, så kan vi anbefale dig at finde hjælp til afinstallering her.
Denne fil er desværre midlertidigt sat i karantæne på vores server da vi mistænker den for at indeholde skadelig kode. Prøv venligst igen en anden dag.