Programmer » Multimedie » Billed-fremvisere

VisBilleder download

Søger du et billedfremviser-værktøj med indbyggede redigeringsfunktioner? Så tag et kig på VisBilleder, der er udviklet af den danske udvikler Flembo og kan downloades helt gratis!

Computeren er et rigtig godt værktøj til at gennemgå sine billeder på - især i disse digitale tider, hvor de fleste ikke længere får fremkaldt deres billeder fysisk. Hvis man har venner eller familie på besøg, så kan man også starte et slideshow på computerskærmen med alle ens yndlingsbilleder! Derfor eksisterer der også et hav af billedfremvisere, og her på Download.dk har vi endda en hel billedfremviser-softwarekategori kun med denne type software. I denne anmeldelse tager vi specifikt et kig på VisBilleder fra den danske udvikler Flembo, som kan ses i aktion på nedenstående GIF-billede.

VisBilleder er udviklet til Windows og koster ingenting at bruge. Derfor kan du downloade programmet helt gratis. Vi elsker, at det er et dansk-udviklet program med dansk sprog, og hvis du har den allernyeste version installeret, så er der også smarte billedredigeringsfunktioner indbygget. I bunden af denne side anbefaler vi dog også alternativet Xlideit Image Viewer, der efter vores mening er et lidt smartere alternativ, men det kan ikke bruges med dansk sprog.

Download og installation

For at komme i gang med at bruge VisBilleder, så skal du selvfølgelig først og fremmest downloade og installere værktøjet. Download-knappen i bunden af denne side sender dig videre til udviklerens officielle download-side, hvor de nyeste installationsfiler er tilgængelig. VisBilleder kan både downloades i en 32-bit version og en 64-bit version. Hvis du bruger Windows 11 eller nyere, så skal du vælge 64-bit versionen, og ellers kan du tjekke din Windows-version inde i systemindstillingerne.

Vi valgte at foretage vores egen test af VisBilleder på en PC med Windows 11, og her tog installationsprocessen kun et øjeblik. Hvis du ønsker en genvej til VisBilleder på skrivebordet, så har du mulighed for at tilvælge dette under installationen, men ellers kan du selvfølgelig også altid åbne værktøjet via startmenuen.

Vi testede version 3.8 af VisBilleder, som efter installationen fyldte cirka 53,7 MB på vores PC. Det optager altså ikke særlig meget plads på harddisken. Desuden er værktøjet nemt at afinstallere igen, hvis du ikke længere skal bruge det, men vi dog oplevede, at der var enkelte filer i roden af vores C-drev, som vi manuelt selv skulle slette, da disse ikke automatisk blev slettet.

Brugerflade

VisBilleder udseende kan både ses på GIF-billedet i toppen af anmeldelsen og på skærmbilledet herunder. Vi er ikke super vilde med brugerfladen, da vi synes, at den er lidt forvirrende og rodet, men der er heldigvis nogle brugbare hjælpesider, som man kan åbne ved at klikke på det lille informationsikon nede i højre hjørne.

VisBilleder organiserer billeder ved hjælp af lister, som består af billedmapper. Eksempelvis kan man forestille sig en liste ved navn “Familiebilleder fra 2023”, som så består af mapper med billeder fra forskellige begivenheder. Fra starten leveres VisBilleder med listen “Eksempel”, som kan tilgås ved at klikke på den ude i venstre side under fanen “Gemte lister”. Denne liste består af billedmapperne “Malerkunst” og “Dinoer”, og hvis du klikker på en af dem, så åbnes programmets billedfremviser i et nyt vindue.

Den indbyggede billedfremviser kan indstilles til at køre et slideshow med automatisk billedskift efter et valgt antal sekunder, men du kan selvfølgelig også vælge manuelt at gå frem og tilbage mellem billederne. Desuden har du mulighed for at gemme menuen af vejen og åbne billedfremviseren i fuld skærm.

Selvom VisBilleder egentlig er et ret simpelt program, så kan vi godt forstå, hvis nye brugere er i tvivl om nogle af funktionerne, fx oprettelse af en ny liste. Heldigvis kan man tage et kig på programmets hjælpesider, men vi håber stadig, at brugerfladen bliver forbedret i fremtidige versioner af VisBilleder.

Indbyggede funktioner til billedredigering

Da vi anmeldte version 1.0 af VisBilleder, savnede vi billedredigeringsfunktioner til eksempelvis rotation og spejlvending af billeder. Vi har nu testet den nyere og langt bedre version 3.8, og det glæder os rigtig meget, at der nu er indbygget en lille håndfuld af smarte funktioner til redigering. Du tilgår disse ved at åbne et billede og så klikke på knappen “Redskaber” ude i panelet til venstre.

Som det ses på ovenstående GIF-billede fra version 3.8, så har du blandt andet mulighed for at foretage rotation, spejlvending og justering af størrelse. Fordelen er altså, at du nu kan ordne disse ting uden at åbne et billedprogram såsom Paint.NET eller GIMP.

Konklusion

Ligesom det er tilfældet med Flembos mange andre programmer, så er en af de største fordele ved VisBilleder, at programmet er på dansk! Desuden er det super smart, at dette billedviser-værktøj også leveres med indbyggede billedredigeringsfunktioner til fx rotation og spejlvending. Vi synes dog, at brugerfladen er en smule rodet og forvirrende, hvilket trænger den samlede bedømmelse ned, selvom det dog skal nævnes, at der er en række fine hjælpesider, som du kan læse, hvis du er i tvivl om noget. Derfor lander vi på vurderingen 3 ud af 5 stjerner.

Et godt alternativ: Xlideit Image Viewer

VisBilleder er et godt program til dem, der specifikt søger et billedfremviser-program med dansk sprog. Hvis det er vigtigere for dig med en flot brugerflade, så anbefaler vi eksempelvis Xlideit Image Viewer. Værktøjet er 100 % gratis, og du kan læse vores anmeldelse af det ved at klikke lige her. Desuden kan programmet ses på GIF-billedet herunder.

Xlideit Image Viewer byder desuden også på en række basale billedredigeringsfunktioner, som eksempelvis giver dig mulighed for at foretage rotation, kloning og konvertering til andre billedformater.

Som nævnt tidligere, så kan vi desuden også anbefale dig at tage et kig på vores softwarekategori med billedfremvisere, da du her finder en lang række af lignende værktøjer, og mange af disse kan downloades helt gratis! Overvej ligeledes at besøge Download.dk igen i fremtiden, da vi hele tiden opdaterer vores hjemmeside med nye spændende programmer og spil!

Download VisBilleder 3.8 her

Screenshots
Detaljeret information
Downloads
262

Version
3.8

Tilføjet
15-05-2023
Kompatible systemer
Windows

Størrelse
53.7 Mb

Licens
Freeware

Opdateret
Rapporter dødt link
Kontakt os via email

Mail til en ven
Klik her

Producentens hjemmeside
Flembo
Detaljeret information
Brugernes Vurdering
Der er endnu ingen stemmer
Klik her for at afgive din egen stemme
Downloads
262
Version
3.8
Tilføjet
15-05-2023
Kompatible systemer
Windows
Størrelse
53.7 Mb
Licens
Freeware
Opdateret
24-11-2023
Rapporter dødt link
Kontakt os via email
Mail til en ven
Klik her
Producentens hjemmeside
Flembo
0 0 1

Afinstallering af VisBilleder

Hvis du på et tidspunkt skulle ønske at afinstallere VisBilleder fra din computer igen, så kan du her se, hvordan du kan gøre dette:
  1. Åben kontrolpanelet i Windows
  2. Vælg “Tilføj/Fjern programmer”
  3. Find VisBilleder, markér det og vælg “Afinstaller”
  4. Følg nu processen
Skulle VisBilleder være blevet beskadiget og svært at fjerne manuelt, så kan vi anbefale dig at finde hjælp til afinstallering her.
Denne fil er desværre midlertidigt sat i karantæne på vores server da vi mistænker den for at indeholde skadelig kode. Prøv venligst igen en anden dag.