Programmer » For virksomheder » Tekstbehandling

WordPad TextNote download

Her kan du gratis downloade tekstprogrammet WordPad TextNote.

Har du ikke råd til de dyre tekstprogrammer Word og OneNote fra Microsofts Office-pakke, eller har du måske bare lyst til at prøve et andet tekstprogram af, så kan WordPad TextNote muligvis være interessant for dig. Programmet er helt gratis at benytte, og du kan downloade det her fra siden.

Modsat Office-pakkens tekstprogrammer Word og OneNote, er WordPad TextNote et meget simpelt opbygget program, der blot fokuserer på tekstproduktion. Derfor indeholder det heller ikke en masse funktioner og tilføjelser, som man kender det fra Office-programmerne. Med WordPad TextNote kan du kun skrive, og altså ikke indsætte billeder eller skifte tekstens farve eller skrifttype. Du kan dog, som det ses ovenfor, ændre skriftens størrelse, ved at klikke på ’Font’ og derefter trække til højre eller venstre.

Kun stavekontrollen er vigtig

Den eneste ekstra feature som programmet gør brug af, er dens stavekontrol. Denne hjælper dig med at finde stavefejl og andre grammatiske fejl i din tekst, hvilket illustreres af den zigzaggende røde streg under de ord, hvor der forekommer fejl.

Stavekontrollen kan hurtigt og simpelt slås til eller fra. Dette gøres ved at klikke på dens ikon øverst i programmets vindue. Stavekontrollen er automatisk sat op til en række sprog, herunder både dansk og engelsk. Du kan dog ikke skifte imellem sprogene. Derfor kan det blive et problem, hvis du eksempelvis skriver på dansk, og her kommer til at stave et ord på engelsk. Dette fanger stavekontrollen nemlig ikke som et problem, da det både er sat til dansk og engelsk samtidig.

Send tekster via Facebook og Twitter

Udover at du kan printe dine tekster ud ved at klikke på ’Print’ i programmets menu, kan du også dele dem i menuen ’Share’. Med denne får du hurtig og direkte adgang til eksempelvis din mail eller Skype, hvor du kan vedhæfte din gemte tekst.

Som det ses ovenfor, vises en række programmer, der kan benyttes til at sende dine tekster. Disse vises dog kun, hvis programmernes apps er downloadet og installeret fra Microsoft Store. Dette betyder også, at du kan få sende dine tekster fra flere programmer, end blot de der vises ovenfor. Du kan eksempelvis også benytte Twitter eller Facebook til at sende tekster. Alt hvad det kræver er blot, at du downloader og installerer dem ved hjælp af Microsoft Store.

Programmets begrænsninger

Som nævnt er WordPad TextNote et meget simpelt program, der kun fokuserer på produktionen af tekst i sin reneste form. Skrifttyper, sidelayout, linjeafstand og tekstfarve er ikke at finde i dette program, hvilket også gør det meget begrænset, hvis du skal bruge det til andet end noteskrivning. Derudover kan du også kun gemme dine tekster fra WordPad TextNote som ’Tekstdokument’.

Dette filformat understøttes ikke i eksempelvis Microsoft Word, som er det hyppigst brugte tekstprogram. Du kan heller ikke gemme i PDF-format, hvilket ofte bruges til dokumenter i brug på arbejdet eller i skolen. Derfor bør du først og fremmest overveje, hvilke krav du har til dit tekstprogram, før du beslutter dig for, hvilket et du skal downloade. Du kan heldigvis downloade programmet gratis, og derfor er det helt risikofrit at prøve det af.

Microsoft WordPad var inspirationen

Hvis du er bekendt med Microsofts gamle tekstprogram fra Windows 95 kaldet Microsoft WordPad, fremstår det sandsynligvis også relativt tydeligt for dig, at det er her, udviklerne bag WordPad TextNote har hentet deres inspiration. Microsoft WordPad var ligesom WordPad TextNote et gratis tekstprogram, som også var et gratis alternativ til Microsoft Word. Det gamle WordPad havde dog stadigvæk nogle flere funktioner, end WordPad TextNote i dag besidder. Eksempelvis kunne du lave overskrifter og ændre skrifttype i det klassiske WordPad, mens det også var muligt at skrive med fed, kursiv eller understreget tekst.

Alternativer

Vil du have et mere avanceret tekstprogram, skal du sandsynligvis have fingrene i Microsofts Office-pakke. Denne kan du heldigvis prøve gratis af, hvis du downloader den fra denne side, hvor du også kan læse mere om pakken og dens programmer.

Systemkrav

WordPad TextNote er skabt til tekstproduktion på Windows-computere. Du kan derfor ikke installere og benytte det på en Mac eller Linux. Hvis du ønsker at downloade WordPad TextNote, skal du også være opmærksom på, at programmet er udviklet til visse Windows operativsystemer. Du skal derfor enten have Windows 10 eller Windows 8.1, for at kunne installere programmet på din computer. Dog kan du også downloade programmet på din Xbox One.

Konklusion

Leder du efter et alternativ til Microsofts dyre tekstprogrammer Word og OneNote, kan WordPad TextNote måske være programmet for dig. Det er særligt godt at bruge til at tage noter i, da det er helt simpelt stillet op uden overflødige funktioner, eller andet der fylder. Programmet kan kun bruges til at skrive tekst i, og du kan ikke ændre på skriftens farve, type eller linjeafstanden, som du måske kender det fra Word. Dog kan du regulere skriftens størrelse i WordPad TextNote, hvilket er et stort plus. Programmet har også sin egen indbyggede stavekontrol, der kan hjælpe dig med at finde grammatiske stavefejl. Vigtigst af alt er programmet helt gratis at downloade og bruge, hvilket er det største plus. Ønsker du i stedet et mere avanceret tekstprogram, kan du længere oppe finde et link til download af en gratis prøveperiode af Microsofts Office-pakke med Word og OneNote. Programmet er kun skabt til brug på computere med Windows’ styresystemer. Derfor kan du ikke downloade det, hvis du er bruger af Mac eller Linux.

Download WordPad TextNote 1.1.7 her
Screenshots
Detaljeret information
Downloads
126

Version
1.1.7

Tilføjet
08-02-2019
Kompatible systemer
Windows

Størrelse
Mb

Licens
Freeware

Opdateret
Rapporter dødt link
Kontakt os via email

Mail til en ven
Klik her

Producentens hjemmeside
Qwabber
Detaljeret information
Brugernes Vurdering
Der er endnu ingen stemmer
Klik her for at afgive din egen stemme
Downloads
126
Version
1.1.7
Tilføjet
08-02-2019
Kompatible systemer
Windows
Størrelse
Mb
Licens
Freeware
Opdateret
24-05-2019
Rapporter dødt link
Kontakt os via email
Mail til en ven
Klik her
Producentens hjemmeside
Qwabber
0 0 1

Afinstallering af WordPad TextNote

Hvis du på et tidspunkt skulle ønske at afinstallere WordPad TextNote fra din computer igen, så kan du her se, hvordan du kan gøre dette:
  1. Åben kontrolpanelet i Windows
  2. Vælg “Tilføj/Fjern programmer”
  3. Find WordPad TextNote, markér det og vælg “Afinstaller”
  4. Følg nu processen
Skulle WordPad TextNote være blevet beskadiget og svært at fjerne manuelt, så kan vi anbefale dig at finde hjælp til afinstallering her.
Denne fil er desværre midlertidigt sat i karantæne på vores server da vi mistænker den for at indeholde skadelig kode. Prøv venligst igen en anden dag.