Programmer » For virksomheder » Præsentation

Horizon Workrooms download

Download facebooks nye program til møder Horizon Workrooms

Mark Zuckerberg, Facebooks administrerende direktør, har planer om at skabe et decideret metaverse. Ordet stammer fra science fiction verden, hvor metaverset er et univers, som kombinerer og samtidig ekspanderer virkeligheden, såvel som et digitalt online univers. 

Dette er blevet udforsket i et væld af film og bøger allerede, blandt andet i Ready Player One, hvor den digitale og virkelige verden smelter sammen og overlapper. Dette er Facebooks fremtidige vision; og deres første skridt på vejen er et digitalt møde-program, som vi beskriver i det følgende. 

* Bemærk: programmet kræver, at mindst én person i jeres team har en Oculus Quest 2, for at kunne komme i gang med programmet. Ligeledes skal programmet downloades direkte fra denne enhed (eller den tilkoblede mobil app), hvorefter man kan sende invitationer til at være en del af programmet til andre brugere. 

Tekniske nødvendigheder, når du skal bruge programmet første gang

Folkene bag Facebook har været med til at producere en virtuel enhed, som kan hjælpe dig med at blive trukket ind i en anden verden, gennem virtual reality (VR). Den nyproducerede og kraftige Oculus Quest 2 er i stand til at klare en lang række af krævende opgaver.

Sammen med Oculus Remote Desktop Companion App, eller Oculus Store appen, som kan hentes på din iPhone eller Android, kan du få lov til at tilgå softwaren, som vi beskriver her. 

Derefter kan du selv invitere venner eller kolleger til at lave video calls, video conferencing, eller andet, i deres mixed reality web app, som ikke kræver udstyr (selvom Zuckerberg advokerer for, at man skaffer sig udstyret, da man ellers ikke får den fulde oplevelse). 

Skab dig selv, som du ønsker verden skal se dig

Programmet indeholder en del forandringsmuligheder, som blandt andet gør det muligt for dig at ændre din karakters udseende, så de reflekterer dig i den virkelige verden mest muligt. 

Programmet er dog stadig i sit begyndelses-stadie, så antallet af muligheder er ikke nødvendigvis så stort og forskelligartet som det kan ende med at blive, når først programmet får taget fat og får flere brugere. 

Hold store møder sammen med folk, uden at I behøver være sammen

Mark Zuckerberg har stolt forklaret, at man i deres nye program kan være “... up to 16 people in VR meetings at a time” - og 16 mennesker som kan sidde rundt om et bord, eller som kan gå frem og tilbage mellem mødelokaler er alligevel også en del, for såvel små som større virksomheder, som oftest har mindre grupperinger i sig alligevel. Man er sjældent hundredvis af mennesker til et møde. 

Hvis alle har et Oculus system tilgængeligt, bliver oplevelsen langt mere realistisk og virkelig, men hvis man ikke har de cirka 2500 kroner at ofre på det (eller får det betalt af arbejdet), så kan man også altid deltage i den virtuelle verden gennem et almindeligt videomøde. 

På denne måde sidder man ved bordet, som de andre personer, dog som en computerskærm i stedet for som en person der kan bevæge sig rundt. Det er et godt alternativ, hvis man ikke ønsker at bruge så mange penge på produktet i sig selv, men gerne vil deltage i de sociale møder.  

Brug ressourcer som du ville i virkeligheden: virtual whiteboard med hand tracking

Med Oculus Quest 2 ved hånden kan du holde præsentationer og skrive noter og annotationer direkte på den store fælles skærm i lokalet, eller på en tavle, som du selv indsætter i mødelokalet. 

Det, du skriver og tegner hos dig selv bliver automatisk overført til alle andre medlemmers skærme også, i realtid, så det er nærmest ligesom at være fysisk tilstede alle sammen.

Spatial audio - mærk hvordan folk taler rundt om dig, ligesom i virkeligheden

Facebook har også designet deres program med realisme i tankerne, når det kommer til lyden. I programmet er der spatial audio processorer, som er med til at skabe et virtuelt 3D lydrum, som mærker hvor henne lyden kommer fra, og hvor langt væk den er. 

Så hvis I sidder til et møde rundt om et ovalt bord, så vil du høre forskel på om det er en person foran dig, eller til en af dine sider, som snakker. 

På samme måde, hvis I har et møderums design som er mere klasseværelse agtigt, vil du kunne mærke forskel mellem om det er personen ved siden af dig eller på rækken bag dig, som snakker. 

Konklusion

Horizon Workrooms er et super godt alternativ til fysiske mødelokaler, især for virksomheder som eksisterer globalt, hvor det kan være svært at opsætte et møde i andre, mere begrænsede programmer, såsom Microsoft Teams og lignende. 

Programmet er stadig i udvikling, så der er plads til forbedring, og kun fremtiden kan fortælle hvorvidt dette bliver et globalt fænomen, som får folk vundet over til den digitale verden. 

Værktøjerne som Oculus Quest 2 tilbyder, kræver lidt tilvænning, da de til tider kan virke klodsede. Men når først du har vænnet dig til responstiden og de forskellige funktioner, så åbner der sig en verden op for dig med muligheder, som vil gøre jeres næste møde langt mere interessant og interaktivt, selv når I ikke kan være sammen. 

Download Horizon Workrooms Beta her

Video
Screenshots
Detaljeret information
Downloads
150

Version
Beta

Tilføjet
25-10-2021
Kompatible systemer
Windows, Oculus Quest 2

Størrelse
879 Mb

Licens
Freeware

Opdateret
Rapporter dødt link
Kontakt os via email

Mail til en ven
Klik her

Producentens hjemmeside
Oculus (Facebook)
https://support.oculus.com/
Detaljeret information
Brugernes Vurdering
Der er endnu ingen stemmer
Klik her for at afgive din egen stemme
Downloads
150
Version
Beta
Tilføjet
25-10-2021
Kompatible systemer
Windows, Oculus Quest 2
Størrelse
879 Mb
Licens
Freeware
Opdateret
26-10-2021
Rapporter dødt link
Kontakt os via email
Mail til en ven
Klik her
Producentens hjemmeside
Oculus (Facebook)
0 0 1

Afinstallering af Horizon Workrooms

Hvis du på et tidspunkt skulle ønske at afinstallere Horizon Workrooms fra din computer igen, så kan du her se, hvordan du kan gøre dette:
  1. Åben kontrolpanelet i Windows
  2. Vælg “Tilføj/Fjern programmer”
  3. Find Horizon Workrooms, markér det og vælg “Afinstaller”
  4. Følg nu processen
Skulle Horizon Workrooms være blevet beskadiget og svært at fjerne manuelt, så kan vi anbefale dig at finde hjælp til afinstallering her.
Denne fil er desværre midlertidigt sat i karantæne på vores server da vi mistænker den for at indeholde skadelig kode. Prøv venligst igen en anden dag.