Programmer » Browsere » Add-on

Grammarly download

Download Grammarly gratis her

Står du og skal sende en email til dit arbejde eller studie, men du kan formulere den ordentligt? Måske fører du en samtale over messenger med en person, du er lidt lun på, men du kan ikke rigtig finde de rette ord til at udtrykke dig i nervøsitetens hede favn?

Det at formulere sig er en svær kunst i mange henseender, netop fordi sociale relationer i dag er så komplicerede. Hvad er passende at skrive her, og hvad er ikke? Det er svært at finde rundt i, og derfor kan man godt få brug for hjælp.

Den hjælp kan du få igennem den smarte Google Chrome extension: Grammarly. 

Udtryk dig smukt og præcist

Grammarly er en Google Chrome extension (hvilket vil sige, du skal bruge Chrome for at bruge programmet). Programmet er designet til at vejlede dig i at skrive og skriftligt kommunikere i mange forskellige situationer. Programmet kan også fås til Windows stand alone.

Det er en lille og smart extension, der analyserer, hvad du skriver i din browser. Med realtime analysering opdager den for eksempel stavefejl i din sætning. Den kan også opfange forkert tegnsætning, specielt når det gælder kommaer, som så mange af os af en eller anden grund har svært ved at lave. 

Den kan også tjekke, hvor formel din tekst er. Det er specielt brugbart på en arbejdsplads, hvor meget kommunikation kræver en eller anden form for formalitet, der skal overholdes med kunder, kolleger etc. Nogle gange kan det være svært at finde den helt rigtige balance mellem en useriøs og overvejende prætentiøs tekst. Men Grammarly går selv ind, og giver dig gode forslag til, hvilke ord, du kan erstatte og indsætte for at gøre teksten helt perfekt, så den kan sendes afsted. 

Har du svært ved at udtrykke dig kort og præcist, kan programmet også godt hjælpe dig. På den måde kan du let få en velstruktureret og sammenhængende tekst, du kan bruge i mange forskellige sammenhænge, specielt hvis man skal arbejde i en akademisk sammenhæng. En forskningsartikel skal helst ikke snakke for meget udenom. Den skal være ligetil og præcis, og med Grammarly kan du sørge for, den er netop det.  

Grammarly kan desuden også bruges på dit mobile device, hvis du altså bruger Chrome. Det betyder, du også kan virke professionel, når du er på farten, og skal skrive til folk på din telefon. Det gør programmet alsidigt, og det kan man ikke klage over. 

Brillerer med de engelske sprog

Grammarly kan kun give dig hjælp, når det gælder det engelske sprog. Der eksisterer altså ikke en dansk eller spansk version, det skal man lige huske. Men Grammarly tilbyder dog rettelser til mange af de forskellige engelske sprog, der eksisterer i verden. 

Der er naturligvis standard britisk, men du kan også vælge amerikansk, canadisk, australsk og et par andre. Det er rimelig smart, hvis man skal skrive en mail til en kollega eller i kunde i for eksempel Australien. Så bliver de lidt imponeret over, du kan noget af deres specifikke lingo. Så kan det være, man lettere kan sælge til dem eller oprette seriøse forretningsforbindelser. 

Grammarly ser ikke ud til at have planer om at ekspandere til dansk lige foreløbigt, så programmet skal man ikke bruge til det formål. Engelsk er det eksklusive sprog lige i øjeblikket. 

Til dig der sætter pris på at skrive ordentligt og korrekt

Grammarly er designet til dig, der har et fokus på at skrive så præcist og korrekt som muligt. Om det er en seriøs forretningsmail eller om det blot er en messengerbesked til dit crush, så vil du gerne have det til at lyde ordentligt og mistake free.

Grammatik er et svært bæst at tæmme, og mange af os har altid op til flere grammatiske problemer og udfordringer, der hjemsøger os. Det kan være noget så simpelt som korrekt tegnsætning eller kompliceret som forskellige gradbøjninger af verber. Vi har ikke alle sammen studeret engelsk på højt niveau, og det er også okay. Vi kan ikke være gode til alt selv.

Derfor har man et program som Grammarly til at håndtere og korrigere disse mangler. 

Hurtighed som aldrig set før

Et af de helt unikke aspekter ved Grammarly er hvor hurtigt, programmet er, og også hvor effektivt det er. Word’s egen spellchecker finder naturligvis fejl, men alligevel highlighter engelsklæreren altid et eller andet, der er forkert. 

Og det er fordi, Word typisk kun retter basiske stavefejl. Men Grammarly går direkte ind, for at se på sætningsstrukturer, forkerte eller ukorrekte formuleringer og hvad, du kan ændre i din tekst, for at gøre den bedre. 

Alt dette sker, mens du skriver, så du kan få øje på fejlen med det samme og rette den derefter. Når du så er færdig med din tekst, er den i princippet klar til at blive sendt rundt uden proof reading, for det er jo allerede blevet gjort af programmet. 

De forskellige abonnementsplaner

Grammarly er som udgangspunkt et gratis program, du kan tilføje til din Google Chome browser. Men den gratis version har også sine begrænsninger. Du kan for eksempel kun foretage 250 rettelser om måneden. Jeg kan godt fortælle dig, de hurtigt slipper op. 

Du får desuden heller ikke adgang til forslagsfunktionen, der hjælper dig med at krydre din tekst på den helt rigtige måde. Du får heller ikke plagiatdetektoren, der kan redde dig fra at skrive af fra andre. 

Derfor bliver den gratis version hurtigt utilstrækkelig, hvis man seriøst vil bruge programmet. Så er det en god idé at undersøge, hvordan man permanent får programmet. 

Det gør man ved at betale for et abonnement (Grammarly Premium), og her er der rigeligt med valgmuligheder. Man kan tegne et abonnement helt op til et år, hvilket sådan set er ret smart. 

Et månedligt abonnement koster $29.95 - hvilket er en rimelig heftig sum. Et årligt abonnement koster dog kun $11.66 om måneden (men man betaler dog det hele på én gang). 

Du kan også få et kvartalsabonnement, hvor månedsprisen ligger på $19.98.

Så i bund og grund, jo længere tid, du vil bruge programmet, jo mere sparer du så også, og du sparer endda en betydelig del. 

Men selvfølgelig kan det kun anbefales, du prøver den gratis version først, for at se, om programmet overhovedet er noget for dig. Eventuelt kan du abonnere i en måned, og prøve de ekstra features for virkelig at få en følelse for programmet. 

Designet til at fungere i baggrunden

Grammarly har som sådan ikke et design. Det er ikke et program, du åbner op, og begynder at skrive i for eksempel. Det er en extension, der modificerer, hvad der sker, når du skriver i Google Chrome. Når du laver en stavefejl, bliver ordet understreget med en rød streg, som vi kender det fra Word. Holder du musen over ordet siger Grammarly, hvad der er galt, og hvad du kan erstatte ordet eller sætningen med. 

Der er dog en interface, man kan lege rundt med. Det er for eksempel indstillinger, hvor du kan brugerdefinere programmet til at gøre eller ikke at gøre bestemte ting. 

Derfor er det i høj grad et program, der træder i baggrunden, og gør hvad det skal derfra. Det er smart nok, da der ikke kommer alt muligt op på din skærm, der forstyrrer dig. 

Alternativ Software

Hvis man vil have noget, der ikke er bundet til din Chrome Browser, kunne man overveje at downloade en ordbog til at have fast på sin computer. Sådan en kan for eksempel være Oxford Dictionary of English. Ordbogen er gratis og ligger på din computer, så du altid hurtigt kan slå et synonym til et ord op, du har brug for. Programmet er desuden også gratis, hvilket er en fordel, hvis man ikke vil have sin pengepung til at græde. Oxford Dictionary of English kan downloades gratis her

Et andet godt og solidt forslag til en brugbar ordbog er WordWeb. WordWeb er også en digital ordbog, du kan bruge på din computer. Den er handy at have åben, når man skal skrive en opgave til skolen for eksempel. At kunne krydre sin tekst hurtigt med specielle ord er altid et plus. Men lær lige, hvad de betyder først, så du ikke virker prætentiøs. WordWeb kan downloades gratis her.

Konklusion

Grammarly er et fantastisk program for dig, der gerne vil have styr på dine tekster. Med dens mange alsidige værktøjer sørger du altid for, at det du skriver, har en kraftfuld effekt på dem, der skal læse det. Du kommer til at lyde mere professionel, mere velfunderet og som om, du har et meget bredt greb om det engelske sprog. Kan man få sig selv til at betale for et abonnement, vil man hurtigt kunne mærke de positive effekter, og derfor er dets pengene det værd, selvom prisen er relativ høj. Derfor kan programmet kun anbefales på det varmeste, specielt til jer, der går på gymnasiet eller universitetet, og skal skrive på engelsk.

Download Grammarly her

Screenshots
Detaljeret information
Downloads
716

Version


Tilføjet
22-08-2019
Kompatible systemer
Windows, Mac, Linux, iOS & Android

Størrelse
Mb

Licens
Trialware

Opdateret
Rapporter dødt link
Kontakt os via email

Mail til en ven
Klik her

Producentens hjemmeside
Grammarly
Detaljeret information
Brugernes Vurdering
Der er endnu ingen stemmer
Klik her for at afgive din egen stemme
Downloads
716
Version
Tilføjet
22-08-2019
Kompatible systemer
Windows, Mac, Linux, iOS & Android
Størrelse
Mb
Licens
Trialware
Opdateret
15-03-2023
Rapporter dødt link
Kontakt os via email
Mail til en ven
Klik her
Producentens hjemmeside
Grammarly
0 0 1
100 kr

Afinstallering af Grammarly

Hvis du på et tidspunkt skulle ønske at afinstallere Grammarly fra din computer igen, så kan du her se, hvordan du kan gøre dette:
  1. Åben kontrolpanelet i Windows
  2. Vælg “Tilføj/Fjern programmer”
  3. Find Grammarly, markér det og vælg “Afinstaller”
  4. Følg nu processen
Skulle Grammarly være blevet beskadiget og svært at fjerne manuelt, så kan vi anbefale dig at finde hjælp til afinstallering her.
Denne fil er desværre midlertidigt sat i karantæne på vores server da vi mistænker den for at indeholde skadelig kode. Prøv venligst igen en anden dag.