Blog

Yoga kan forbedre dit liv

Sponsoreret indhold:

Du ved allerede, at yoga kan øge styrken, forbedre fleksibiliteten og lette ømhed og smerter. Men hvad med de fordele, der strækker sig ud over din yogamåtte?

 

Hvis du er en passioneret yogaudøver, har du sikkert bemærket fordelene ved yoga. Måske sover du bedre eller får færre forkølelser eller føler dig bare mere afslappet og rolig. Men hvis du nogensinde har prøvet at fortælle en nybegynder om fordelene ved yoga, kan du opleve, at forklaringer som "Det øger strømmen af prana" eller "Det bringer energi op ad ryggen" falder på døve eller skeptiske ører.

 

Som det sker, begynder vestlig videnskab at give nogle konkrete fingerpeg om, hvordan yoga fungerer for at forbedre sundheden, helbrede ømhed og smerter og holde sygdom i skak. Når du forstår dem, vil du have endnu mere motivation til at træde på din måtte, og du vil sandsynligvis ikke føle dig så tungebundet, næste gang nogen spørger dig, hvorfor du bruger tid på din måtte.

 

Sådan opnår du fordelene

Jeg har selv oplevet yogaøvelsernes helbredende kraft på en meget reel måde. Uger før en rejse til Indien i 2002 for at undersøge yogaterapi udviklede jeg følelsesløshed og prikken i min højre hånd. Efter først at have overvejet skræmmende ting som en hjernetumor og multipel sklerose, fandt jeg ud af, at årsagen til symptomerne var thoraxudløbssyndrom, en nerveblokering i min nakke og bryst.

 

På trods af de ubehagelige symptomer indså jeg, hvor nyttig min tilstand kunne være under min rejse. Mens jeg besøgte forskellige yogaterapicentre, ville jeg underkaste mig evaluering og behandling af de forskellige eksperter, jeg havde arrangeret at observere. Jeg kunne prøve deres forslag og se, hvad der fungerede for mig. Selvom dette ikke ligefrem var et kontrolleret videnskabeligt eksperiment, vidste jeg, at sådan praktisk læring kunne lære mig ting, jeg ellers ikke ville forstå.

 

Mit eksperiment viste sig at være oplysende. Ved ashramen lige uden for Bangalore. Han anbefalede åndedrætsøvelser, hvor jeg forestillede mig at bringe prana (vital energi) ind i mit højre øvre bryst. Anden terapi omfattede asana, Pranayama, meditation, chanting, foredrag om filosofi og forskellige kriya (intern udrensningspraksis). På Yoga Chennai fik jeg at vide, at jeg skulle stoppe med at praktisere Salamba Sirsasana (Headstand) og Salamba Sarvangasana (Shoulderstand) til fordel for blid asana koordineret med åndedrættet. I Pune, en læge, anbefalede praksis med reb og bælter for at sætte trækkraft på min rygsøjle og øvelser, der lærte mig at bruge mine skulderblade til at åbne min øvre ryg.

 

Takket være de teknikker, jeg lærte i Indien, råd fra lærere i USA og min egen udforskning, er mit bryst mere fleksibelt, end det nogensinde har været, min kropsholdning er forbedret, og i mere end et år har jeg været fri for symptomer.