Blog

World of Warcraft: Dragonflight - WoWs nye expansion offentliggjort

World of Warcraft har de sidste par år kæmpet i en tid, hvor andre alternativer virkede mere attraktive, som man vist roligt kan kalde Final Fantasy 14s enorme success

Som altid, får du udover alt det, der bliver beskrevet i denne artikel, et nyt level cap, som nu bliver hævet til level 70 (efter Blizzards level-squish som skubbede det øverste level fra 120 til 60, som blev implementeret i Shadowlands), og med blandt andet et nyt talent-system, bliver det nu muligt for dig at få nye point eller evner hele vejen fra level 1-70. 

Dracthyr Evoker - WoWs første race/class kombination

For første gang i World of Warcrafts historie kommer en ny class, som er låst til en bestemt race. I World of Warcraft: Dragonflight bliver det nemlig muligt at spille som racen Dracthyr, som udelukkende kan spille som en Evoker. Som racens navn lægger op til, er der her tale om en race, som både har en delvis menneskelig skikkelse (dog med horn og drageskæl på kroppen og i ansigtet) og en decideret drakonisk version af sig selv. 

Ifølge historien, blev Dracthyr racen skabt af Neltharion, i et forsøg på at skabe en drageflok, som kunne gøre brug af alle de fem drageflokkes evner. Af denne grund er Evokeren også en helt særlig magi-bruger, som kan skabe enorm ødelæggelse i sin DPS specialisering, kaldet ‘Devastation’, som drager på Red og Blue Dragonflights destruktive magi. Healer specialiseringen hedder ‘Preservation’ og drager (no pun intended) sine egenskaber fra Green Dragonflights healende energier og Bronze Dragonflights evne til at manipulere tiden til at øge deres healings effektivitet eller sænke fjendernes skader til senere, så de kan nå at heale deres team op. 

Derudover introducerer Evokeren også et nyt system, som lader spilleren ‘charge’ angreb og heals op, ved at holde knappen nede, hvilket giver spillet en mere actionpræget følelse, kontra det originale tab-targeting system, som dog nok aldrig forlader WoW helt. På denne måde kan du ved at skære ned på din mobilitet øge styrken af dine angreb og heals. Denne nye evne er hvad Activision Blizzard kalder for ‘Empower’ skills. Jo længere tid du holder knappen nede, des flere individer rammer dine kræfter eller des kraftigere bliver den. Dracthyr starter på en særlig ø og starter allerede ved level 58, hvilket også gør Evoker klassen til en såkaldt hero class, ligesom Death Knight og Demon Hunter før den. 

 

Ny HUD og UI - mere overskuelig, mindre spildplads og mere spilleplads

World of Warcraft er i mange år sluppet af sted med at have en lidt kluntet UI og HUD, med den undskyldning, at spillere kan downloade mods, som gør det muligt at redigere den måde HUD’en og UI’en ser ud på. Men nu har Activision Blizzard valgt at sætte ind på, at give en bedre brugeroplevelse, som standard - wow sikke et koncept (sarkasme kan forekomme)! 

Når det så er sagt, så er det en længe ventet opdatering - og de opdateringer, som teamet har vist til spillerne indtil videre, ser også godt ud, men der mangler dog en smule finesse og raffinering i kanterne, som kan forventes at blive færdiggjort inden spillet lancerer officielt med de nye forandringer. Derudover melder teamet også ud, at de forventer at få god feedback fra spillerne i forbindelse med betaen (som du allerede nu kan tilmelde dig), som vil ende med at gøre det endelige resultat endnu bedre. 

Med det større fokus på klarhed og minimalisme, bliver det nemmere for spilleren at fokusere på de smukke områder og visuelle effekter, i stedet for de mange kasser og UI elementer, som ellers kunne optage mere end 40% af skærmen førhen til tider (afhængigt af hvilken slags indhold man spiller). 

For første gang bliver det også muligt for spillere selv at flytte rundt på de fleste dele af HUD’en uden at det er nødvendigt at installere en modifikator som bartender eller lignende - og derudover kan du også linke en bestemt HUD/UI opsætning til et bestemt sæt gear, så din Restoration Druid har et andet layout end din Guardian Druid. 

 

En decideret opgradering af talent systemet for første gang i 10 år

Ud over den opdatering til UI og HUD, som vi har beskrevet ovenfor, følger også en opgradering af det originale talent system. WoW teamet er gået tilbage til spillets rødder og har taget talent trees i brug igen. Men du får ikke kun ét talent tree denne gang - du får to! 

Det ene talent tree fokuserer på din class (for eksempel mage), hvorimod det andet træ fokuserer specifikt på din specialization (i dette tilfælde for eksempel fire, frost eller arcane). Dermed får du langt større mulighed for at tilpasse din figur til lige netop det, du gerne vil kunne gøre, og dette kommer også til at skabe en større variation i spillet generelt, hvilket kun kan være en god ting. 

Dette - og meget mere!

Selvom vi efterhånden har beskrevet mange ting i denne artikel, så er det stadig ikke i nærheden af at dække alt det, du kan forvente, hvis du køber den næste expansion. På downloadcentral.dk kan du blandt andet læse om de fem nye zoner, om tæmningen af din nye drage mount, som du selv kan tilpasse og træne i et dynamisk flyvesystem, ala Guild Wars 2s Griffon mount, og en kæmpe opdatering til måden professioner fungerer på, som både gør det nemt og spændende at begå sig i Azeroth, om du så vælger at bruge din tid som fuldtids miner, blomster indsamler, skrædder eller kriger.