Blog

VPN-services - sådan finder du den bedste

Det bliver mere og mere udbredt at benytte en VPN til at tilgå udenlandske tjenester eller for at undgå at få overvåget sin adfærd på nettet. I takt med den øgede efterspørgsel på VPN er udbuddet også vokset markant. Hvordan vælger man så den bedste blandt de mange? Det ser vi nærmere på her, hvor vi guider dig til, hvad du skal være opmærksom på, når du vælger en VPN-service.  

Der er absolut ingen tvivl om, at VPN er kommet for at blive, og at det er en service, der i langt højere grad end før vil blive brugt. Der følger også rigtig mange gode ting med ved at bruge en VPN. Men, man skal ikke vælge den første og den bedste.  

Hvad skal man se på for at finde den bedste VPN?

Hvad der er den bedste VPN kommer helt an på, til hvilket formål du skal benytte den. Derfor kan vi ikke komme med et bud på, hvad der er den bedste VPN for dig, da det kommer an på, hvad du gerne vil benytte den til. Dog kan vi komme med nogle tips til, hvad det er, du skal se efter, når du skal vælge en VPN.  

Du skal se efter følgende:  

  • Hastigheden på serverne 
  • Sikkerheden på VPN’et 
  • Hvor mange lande den enkelte tjeneste har servere i 
  • Om der er en brugervenlig brugerflade 
  • Om den er kompatibel med dine enheder 
  • Hvad andre brugere siger om kundeservicen 
  • Om der er tilfredshedsgaranti, og du derfor kan få pengene tilbage, hvis det ikke lever op til forventningerne 

Hastigheden på serverne er især vigtigt at se på, da det har betydning for, hvor hurtigt din enhed kan loade film, hjemmesider og andet, som du gerne vil tilgå med brug af VPN. En VPN med en langsom server bliver du hurtigt træt af at benytte.  

Vigtigst af alt er naturligvis, at du er sikker på, at sikkerheden er helt i top. Det er netop meningen med et VPN, at du skal kunne browse sikkert og anonymt. Så det skal den naturligvis også leve op til.  

Det kan være en god ide at finde sider med en oversigt over de bedste VPN-tjenester. Her kan du læse om forskellige VPN’er og sammenligne dem på kryds og på tværs af hinanden.  

Hvad man kan benytte en VPN til? 

En VPN åbner for mange muligheder. Det, der dog er vigtigst er, at du kan surfe på nettet helt anonymt. Du undgår derfor, at dine oplysninger bliver misbrugt af hackere. Dette er grunden til, at mange benytter sig af en VPN. Særligt, når de ikke bruger deres egen internetforbindelse.  

Mange vælger også at benytte en VPN til at fjerne geografiske blokeringer. Det giver blandt andet mulighed for at bruge amerikansk Netflix og andre udenlandske streamingtjenester, som ikke er tilgængelige i Danmark. Er du i udlandet og gerne vil se indhold på DR eller andre tjenester, kan du også dette med en VPN.  

Der er derfor meget at benytte en VPN til!