Blog

Vi har software til (næsten) alt

Her på Download.dk finder du tusindvis af downloads. Her er alt: spil, programmer, drivers – you name it. Men derfor er det også en sjov øvelse, at se på, hvad der ikke findes som software endnu. Og software developer, gå bare til stålet, hvis du kan lave software ud af noget fra denne artikel.

 

Opskrifter og madspil

Ok, der findes da en masse apps (til mobiler) og programmer (til PC og Mac), som på den ene eller anden måde har opskrifter i sig, men som oftest er det en app fra en stor virksomhed som Arla eller lignende, der hjælper brugeren til at få mest mulig glæde af deres produkter og forhåbentligvis får brugerne til at bruge mere af deres produkter.

 

Men hvad med helt igennem praktiske apps, hvor man kan markere hvad man har af ingredienser i huset f.eks. og så få opskrifter fra hele verden, på ens lokale sprog, der viser en, hvad man med fordel kan bruge disse på? Det er simpelt og alligevel avanceret og ”big data”, som vel det meste succesfulde software i sidste ende er.

 

Selvfølgelig skulle en sådan app, eller program, have en funktion, så man i stedet kunne søge på, hvad det var man ønskede en opskrift på. Det kunne være ”flutes opskrift”, hvis man søger en opskrift på flutes, hvor svaret fra appen så er de mest populære opskrifter på flutes i Danmark, hvis det er en dansker, der søger.

 

Foruden, at det ville være en fordel for familiers økonomi og bekvemmelighed, så ville en sådan app mindske madspild og ikke mindst øge nydelsen hos tusinder og atter tusinder af mennesker, der får lækre flutes i stedet for middelmådige boller, baseret på en opskrift, som en tilfældig bruger har tastet ind på et halvdårligt website en sen aften.

 

Svaret ligger nok i, at der ikke er penge nok i sådan en app. Men udvikler, alliér dig med en kommerciel orienteret professionel i stedet for din ven, som også er programmør, og lav noget, som er godt for alle og som I kommer til at tjene penge på.