Blog

Undgå ømme muskler og stive led foran computerskærmen

Hvis du i løbet af dagen sidder bøjet over din computer, kan det desværre føre til stive led og ømme muskler, hvilket på ingen måde er ideelt. Især ikke hvis brugen af din computer er en stor del af din dagligdag.

 

Find den rigtige stol og det rette bord

Uanset om du benytter din computer på dit arbejde eller derhjemme, er det vigtigt, at du sidder godt. Dette betyder, at det ikke er helt uvæsentligt hvilken stol du benytter, når du bruger din computer. En kontorstol er helt klart at anbefale samt et bord, der kan justeres så det passer til din størrelse. De fleste kontorstole kan også justeres, hvilket også kan gøre din forskel for din arbejdsstilling. Da man arbejder i gennemsnit 8 timer om dagen, er det længe at sidde i en dårlig stilling. Noget en ordentlig kontorstol og et godt bord kan ændre på.

 

Styrk dine muskler

Du synes måske det lyder åndsvagt, men den rigtig stol kan gøre en stor forskel for din holdning. Derfor bør du udover at investere i en god stol, her er især ergonomiske kontorstole gode, og et fornuftigt bord, styrke dine muskler især i nakke og ryg. Dette kan gøres vedhjælp af styrketræning i dit fitnesscenter. Men hvis du ikke er medlem eller dyrker en anden form for sport, kan du enten cykle til og fra arbejde eller gå en rask tur hver dag. Især en gåtur er godt for både krop og sind, men hvis du ikke kan få det presset ind i en travl hverdag eller har for langt på arbejde til at tage cyklen, kan du snildt lave nogle simple øvelser på din arbejdsplads, hvor du ikke engang behøver at rejse dig fra din stol. En af disse alternative kan virkelig gøre en forskel for din holdning samt dine muskler og led.