Blog

Tips til at indrette arbejdsværelset derhjemme

Har du en eller flere dage om ugen, hvor du kan eller skal arbejde hjemmefra? Er du så heldig at have et helt værelse ledigt i din bolig, som kan dedikeres til at være dit hjemmekontor? Så kan du med fordel læse med her. Vi bringer i denne lille artikel inspiration til, hvilke ting du skal have på dit hjemmekontor, og hvordan du kan indrette værelset. Det kan nemlig godt være lidt svært at indrette hjemmekontoret, så det også bliver et hyggeligt rum, hvor man har lyst til at tilbringe sin tid.

 

Det rette udstyr

Hvis meget af dit arbejde kun kan udføres på din computer, er det vigtigt at have noget godt udstyr. Ville det for eksempel være en fordel for dit arbejde at anskaffe dig en mus? I så fald skal du overveje, om den skal være trådløs eller ej. Det er en god idé at have musen i hånden, inden du køber den, da der findes mange forskellige slags.

 

Har du en bærbar computer, kan det være en god idé at anskaffe et stativ, som du kan sætte computeren op på. På den måde undgår du at sidde med nakken bøjet det meste af tiden. Du kan også overveje at investere i en større skærm, som kan kobles til din computer. En god printer er også en fordel at eje. Skal du for eksempel bruge et handout eller læse en længere tekst, er det rart selv at kan printe ud.  

 

Invester i gode og ergonomisk korrekte møbler

Det er vigtigt at sidde godt, når man skal arbejde flere timer i træk. Derfor kan du med fordel investere i en ordentlig kontorstol, som også er ergonomisk korrekt. Hvis du blot stiller dig tilfreds med en almindelig middelmådig kontorstol, kan du værste fald erhverve dig diverse skader. Der findes et bredt udvalg af gode kontorstole til en god og billig pris.  

 

Du kan også overveje at anskaffe dig et hæve/-sænke-skrivebord, så du kan ændre din arbejdsstilling i løbet af dagen. På den måde bliver du ikke helt træt og stiv af at sidde i den samme position. Udover et godt skrivebord og en behagelig stol, er det også vigtigt med et sted, hvor du kan opbevare dine ting. Du har måske bøger, som du skal bruge i forbindelse med arbejdet eller ringbind med diverse arbejdspapirer. Derfor bør du anskaffe dig en reol eller nogle hylder, hvor du kan have plads til dine arbejdsting.  

 

Gør værelset personligt og sjovt med spillemaskiner

Det er dit værelse, og det må gerne kunne ses i indretningen. Du kan gøre værelset personligt ved at hænge flotte billeder op på væggen, som du godt kan lide, og som siger noget om dig. Anskaffe dig en opslagstavle, hvor du kan hænge billeder op af dine kære eller skrive små huskesedler til dig selv, som du hænger op.

 

Du kan med fordel også købe en lænestol eller lille sofa, hvor du lige kan tage en slapper og slænge dig lidt imellem arbejdet. Imens du holder en lille pause fra det hårde arbejde, kan du underholde dig selv lidt ved at spille spil på nettet. Du kan for eksempel afprøve spillemaskiner, og få lidt sjov underholdning som et afbræk fra arbejdet.