Blog

Tøm din bil som du tømmer din computer inden den bliver skrottet

Personlige materielle genstande har en tendens til at få deres eget liv og personlighed, især hvis man bruger meget tid med dem. Derfor kan det også være svært at skille sig af med dem, som tiden går og teknologien har overhalet indenom. Det gælder både for computere og for biler. Hele dit liv ligger jo på computeren, så hvordan kan du droppe den til gengæld for en ny model, som du først skal lære at kende? Du ved jo lige præcis hvor alting ligger på den gamle computer og nu med den nye er der så ryddeligt fra starten af at det virker som om du er fremmed for dine egne filer. De filer du selv har flyttet over via en backup. 

På samme måde er det med din bil. Den er fyldt med minder og personlige ting, der gør at det ikke er hvem som helst der skal overtage den efter dig, da det kunne afsløre noget om hvordan du er som bilist. Der ligger altid en masse småmønter og ting i kopholderen og du finder sikkert også en gammel vådserviet fra engang du var i bilvasken og tog den med, men du fik den aldrig brugt, da du skulle videre. 

Når din computer er blevet så gammel at den ikke kan følge med udviklingen mere, så plejer man jo bare at skifte den ud. Nogle sælger deres computer videre, men hvem ved, hvad de kan finde af skumle ting og sager på den efterfølgende. Der er jo ikke noget der bliver rigtig slettet med mindre man smadrer harddisk, RAM og alle de fysiske dele spredes for alle vinde. I sidste ende kan det bedre betale sig at smide den på lossepladsen end at en anden person skal sidde og vente 10 minutter på at den starter. 

Hvis bilen nu er blevet så gammel at det tager 10 minutter før den starter, så er det også tiden for den at komme på lossepladsen. Eller bilkirkegården, alt efter hvor højtidelig man er. Forskellen på en computer og en bil er dog at man i det mindste kan få en skrotpræmie for bilen.

Der er dog noget man skal være opmærksom på hvis bilen skal på lossepladsen og det er at man får tømt helt ud i den. Det er her dit liv har været i mange år, så her finder du sikkert også dit gamle kørekort, som blev væk eller den pose salte fisk, som er gledet ind under sædet. Og hvis du løfter måtterne vil du blive overrasket over hvor mange cheeseburgers du kan købe for de småpenge der ligger der. 

Det er dog slet ikke nødvendigt at skrabe alle dine småmønter sammen for at få en cheeseburger efter du har at du kørt din skrotbil til bilhimmelen. Du kan ofte få en helt god pris for den. Så måske bliver der råd til både til en ny bil og en ny computer. Held og lykke med det!